Klubski kodeks protikorupcijske etike in napotki za pripravo kodeksa v vašem podjetju 

Dogodki

01. December 2023

Klubski kodeks protikorupcijske etike in napotki za pripravo kodeksa v vašem podjetju 

SBC je septembra 2023 na sedežu Komisije za preprečevanje korupcije z javno skupno zavezo storil korak naprej k uresničevanju zastavljenih ciljev glede preprečevanja korupcije in krepitve integritete v družbi.

SBC se je zavezal, da bo poleg uvedbe novega zlatega vodila, ki bo posebej namenjeno integriteti, člane aktivno seznanjal z uvedbo kodeksa o integriteti in zanje pripravili predavanja o tem, kako delovanje, ki temelji na integriteti, razširiti tudi izven kroga članov SBC, predvsem do dobaviteljev in zunanjih partnerjev.

Upravni odbor SBC – Kluba slovenskih podjetnikov je decembra 2023 sprejel kodeks etike, ki ga potrjevala skupščina kluba spomladi 2024.  

Na TEJ POVEZAVI NAJDETE BESEDILO KODEKSA, ki ga lahko uporabite tudi za vaše lastne potrebe oziroma za izdelavo morebitnega notranjega akta v podjetju, s katerim želite urediti to področje. 

Na TEJ POVEZAVI NAJDETE SMERNICE IN POMOČ za pisanje kodeksa za vaše podjetje. 
7. načelo SBC

Integriteta in delovanje vseh partnerjev na transparenten in odgovoren način z ničelno toleranco do korupcije

Integriteta in delovanje vseh partnerjev na transparenten in odgovoren način z ničelno toleranco do korupcije. SBC si prizadeva za postavljanje standardov za krepitev integritete v družbi in ničelno toleranco do korupcije. Člane spodbujamo k uvedbi etičnega kodeksa  v njihovih podjetjih. Klub si prizadeva razširiti zavest o pomenu integritete, transparentnosti in odgovornosti tudi izven članstva SBC, vključno z dobavitelji in zunanjimi partnerji. S tem klub članom omogoča, da v poslovnem svetu dodatno dvigujejo svoj ugled ter so prepoznani kot zaupanja vredni partnerji.  

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano