(VIDEO) SBC IZLET: Topel sprejem v podjetju Mega M in očarljiv zaključek v glampingu pri Podkrižniku

Dogodki

17. Junij 2022

(VIDEO) SBC IZLET: Topel sprejem v podjetju Mega M in očarljiv zaključek v glampingu pri Podkrižniku

SBC člani so z veliko udeležbo na tokratnem SBC Izletu potrdili, da je "življenje druženje in druženje je življenje".

SBC izletnike je pot najprej vodila v Velenje, kjer sta nas velikodušno sprejela člana SBC, Miran in Matej Meža. Nato smo si ogledali poslovni center MegaTel, testni poligon električnih polnilnic in muzejsko zbirko zgodovine podjetja Mega M.

Podjetje Mega M d.o.o. je operater IP in mobilne telefonije, ponudnik dostopa do interneta, celovitih rešitev računalništva v oblaku in naprednih lojalnostnih rešitev. Specializirano je za zagotavljanje vrhunskih telekomunikacijskih in informacijskih rešitev za poslovne uporabnike. Podjetje je bilo ustanovljeno leta 2002. Sedež podjetja je v Velenju, poslovne enote pa v več državah Evropske unije in Azije. Mega M redno zaposluje predvsem visoko izobražen kader. Izobraževanje zaposlenih je osrednji gradnik programa kariernega razvoja, ki se v podjetju sistemsko in uspešno izvaja že vrsto let. Izkušnje, ki jih ima Mega M z uvajanjem sodobnih rešitev v informatiki in telekomunikacijah, omogočajo razumevanje naročnikove skrbi za optimizacijo poslovnih procesov, zmanjševanje operativnih stroškov in zahteve po povrnitvi investicijskih stroškov. K poslovnim rezultatom mnogo pripomore lasten razvoj, tesna povezanost z izobraževalnimi in raziskovalnimi institucijami ter učinkovita organizacijska kultura podjetja.

Ker Šaleško dolino zares doživiš šele potem, ko si ogledaš največjo slovensko termoelektrarno v Šoštanju, je bila naša naslednja postaja prav obisk TEŠ-a in ogled Velenja iz višav bloka 6.

Sproščeno vzdušje nas je nato vodilo do Velenjskega jezera, do prireditvenega prostora Vista. Čas ob Velenjskem jezeru smo izkoristili za preizkus električnih plovil, ki jih poganja nova serija prenosnih motorjev e'dyn, proizvajalca Podkrižnik, ki v svetovnem merilu dosegajo številne zmage na področju elektrifikacije plovil.

V družbi Iztoka Podkrižnika in njegove družine smo preživeli tudi preostanek dneva. V Nazarjah smo si ogledali njihovo najsodobnejšo in visoko avtomatizirano podjetje na področju specialne pogonske tehnike v Evropi, podjetje Podkrižnik. V Sloveniji zaposluje okoli 200 ljudi. V Nemčiji, blizu Frankfurta, kjer so leta 2018 prevzeli Bosch Rexrothovo proizvodno lokacijo, pa še dodatnih 100 ljudi.

Podjetje Podkrižnik d.o.o. je večje zasebno podjetje zgornje savinjske regije in srednje veliko podjetje v slovenskem gospodarskem merilu. V prizadevnem kolektivu že od leta 1987 uspešno združujejo skupne interese na področju razvoja, proizvodnje, trgovine in posredništva. Podkrižnik nudi kupcem sistemske rešitve. Z njihovo inovativnostjo, odzivnostjo, fleksibilnostjo in zanesljivostjo pri razvoju, prototipiranju izdelkov, serijski proizvodnji izdelkov in točnih dobavah prepriča tudi velike korporacije po vsem svetu. Njihova osnovna filozofija je preprosta: imajo prizadevnega človeka, voljo, znanje, najsodobnejšo tehnologijo in moč, da dosežejo mogoče in nemogoče. Na prvo mesto postavljajo zaposlene, saj najdejo svoje mesto v vsaki tehnologiji. Ustvarijo torej že danes, kar bi lahko jutri.

Herbal glamping resort, Charming Slovenia

Naše druženje pa smo glamurozno zaključili v herbal glampingu v Ljubnem ob Savinji, ki ga je pod blagovno znamko Charming Slovenia pred sedmimi leti odprla prav družina Podkrižnik. In čeprav nas je med druženjem ujela manjša nevihta, pa ta ni pokvarila prijetnega vzdušja. Kar je čisti dokaz, da je lahko herbal glamping pri Podkrižniku, nepozabna izkušnja tudi med poletno ploho.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano