»Ko prideš v Ukrajino, vstopiš v drug svet«

Dogodki

29. Junij 2022

»Ko prideš v Ukrajino, vstopiš v drug svet«

Pomoč, ki so jo za otroke v Ukrajini zbrali slovenski podjetniki, je z dvema tovornjakoma dosegla Karitasovo skladišče v Mukachevem na vzhodu Ukrajine, od koder jo bodo distribuirali naprej po državi. Del pomoči sta prevzela sodelavca SBC in jo naložila v kombi, s katerim sta se odpravila v kraj Jablonica.

»V torek zgodaj zjutraj smo se odpravili proti ukrajinski meji. 6 kilometrov pred mejnim prehodom smo naleteli na stoječo kolono. Ker je naš namen humanitaren, so nas madžarski policisti usmerili na prioritetni cestni pas, po katerem smo se pripreljali direktno do meje. To nam je prihranilo več ur časa,« nam je povedala Anabelle Ann Logar, vodja digitalnih projektov, ki skupaj s snemalcem Blažem Gregoričem spremlja tovornjaka s pomočjo na poti v Ukrajino.

»Mejni postopki so zelo temeljiti, razvidno je, da vstopamo v drug svet. Celotna procedura nam je vzela skoraj 8 ur, ob tej priložnosti bi izpostavili solidarnost in predanost naših voznikov, ki sta kjub dolgim čakalnim uram in ekstremno vročim razmeram poskrbela, da so sredstva varno prispela na končno destinacijo. Prva postojanka odprave je bila v Mukachevem, kjer nas je pričakala ekipa Karitas in naša kontaktna oseba Mira Milavec

V Ukrajini je VOJNA. Največja žrtev so najbolj ranljivi: OTROCI. V Rdeči žogi, ki je del SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, skupaj z Radiem 1, zbiramo sredstva za OTROKE V UKRAJINI. Pridruži se nam tudi ti. DONIRAJ in pomagaj. Pošlji SMS na 1919 s ključno besedo SBC5.

SBC-UK-44 Large.jpeg

Anabelle nadaljuje: »Mira je z nami delila, da sta naša tovornjaka ena redkih iz Slovenije, ki si trenutno upamo v Ukrajino. Prihod humanitarne pomoči iz naše države je zelo dobrodošla posebej v tem času, saj  vemo, da so potrebe po nujnih življenjskih potrebščinah veliko večje, kot so bile na začetku vojne. Na določenih območjih v Ukrajini sploh ni več mogoče kupiti hrane, zato je pošiljka še toliko bolj pričakovana.«

V Mukachevem so Karitas ekipa, prevoznika in sodelavca SBC raztovorili pripeljano pomoč v Karitasovo skladišče. Od tu bo potekala distribucija naprej. Del pomoči sta prevzela sodelavca SBC in jo naložila v kombi, s katerim sta se odpravila v kraj Jablonica. »1,5 tone zbranih sredstev smo preložili direktno na manjši kombi, s katerim se odpravljava naprej do zatočišča v Jablonici, kjer nas nestrpno pričakuje 170 ljudi, od tega kar 80 otrok. Zaradi dolgega čakanja na meji smo časovno v zaostanku, saj moramo do Jablonice prispeti do policijske ure, ta se prične ob 23. uri. Na poti je ogromno vojaških kontrol in vse luči so morajo ob temi izklopiti, zaradi preventive bombnih napadov. Če nam ne uspe, si bomo morali najti prenočišče na poti, saj so kazni zelo visoke,« nam je še povedala sodelavka Logarjeva.

Da se lahko naša sodelavca javljata iz Ukrajine, omogoča član SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, podjetje Mega M, operater IP in mobilne telefonije, ponudnik dostopa do interneta, celovitih rešitev računalništva v oblaku in naprednih lojalnostnih rešitev. 

SBC-UK-42.jpg

SBC-UK-43 Large.jpeg

SBC-UK-50 Large.jpeg

SBC-UK-49 Large.jpeg

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano