Razvojna podpora za vaše rešitve na področju covid-19 (rok: 2. november 2020)

Izbrani nasveti

08. Oktober 2020

Razvojna podpora za vaše rešitve na področju covid-19 (rok: 2. november 2020)

Razvojna podpora za vaše rešitve na področju covid-19 (rok: 2. november 2020)

Spirit je objavil javni razpis za pomoč podjetjem in konzorcijem podjetij za raziskovalno-razvojno inovativne (RRI) projekte ter projekte za vzpostavitev proizvodnih kapacitet (investicijske projekte), ki so povezani z omilitvijo posledic COVID-19. Rok za oddajo je 2. november 2020. Namen razpisa je podpora razvojno-raziskovalnim projektom, katerih končni rezultati predstavljajo novo rešitev (produkt, proces ali storitev), ki neposredno vpliva na odpravljanje in/ali obvladovanje posledic COVID-19. Razpis je razdeljen v 2 sklopa:

  • SKLOP 1: Sofinanciranje RRI projektov, ki se bodo izvajali v obliki industrijskih raziskav in/ali eksperimentalnega razvoja in so povezani z obvladovanjem posledic COVID-19
Raziskave na področju COVID-19 in druge zadevne protivirusne raziskave vključujejo raziskave v zvezi s cepivi, zdravili in zdravljenji, medicinskimi pripomočki ter bolnišnično in medicinsko opremo, razkužili ter zaščitnimi oblačili in opremo ter ustreznimi inovativnimi postopki za učinkovito proizvodnjo potrebnih izdelkov.
  • SKLOP 2: Sofinanciranje projektov za proizvodnjo izdelkov v zvezi s COVID-19
Sklop 2 se nanaša na investicijske projekte, ki omogočajo proizvodnjo s COVID-19 povezanih izdelkov, kar vključuje: ustrezna zdravila (vključno s cepivi) in zdravljenja, njihove vmesne izdelke, aktivne farmacevtske učinkovine in surovine; medicinske pripomočke, bolnišnično in medicinsko opremo (vključno z ventilatorji, zaščitnimi oblačili in opremo ter diagnostičnimi orodji) in potrebne surovine; razkužila in njihove vmesne izdelke ter kemične surovine, ki so potrebne za njihovo proizvodnjo; orodja za zbiranje/obdelavo podatkov.

 

Financiranje, rok in upravičeni prijavitelji

Višina sofinanciranja je 80 %. Posamezna operacija ne sme biti nižja od 50.000,00 evrov, najvišja vrednost je: - 200.000 evrov za sklop 1, - 300.000 evrov za sklop 2. Rok za oddajo je 2. november 2020! Prijavijo se lahko mikro, mala, srednje velika ali velika pravna ali fizična oseba, ki se ukvarja z gospodarsko dejavnostjo v Republiki Sloveniji in je organizirana kot gospodarska družba, samostojni podjetnik posameznik ali zadruga z omejeno odgovornostjo. Več o razpisu, vključno z opisom dveh nosilnih sklopov in kaj šteje za upravičene stroške, na tej povezavi.

Za dodatne informacije se lahko obrnete tudi na člana SBC, podjetje Tiko pro, ki je specializirano za svetovanje pri pridobivanju nepovratnih in povratnih sredstev (kontakt: Ana Kovačič, ana@tiko-pro.si). Če bi se želeli prijaviti na razpisa, vam v Tiko pro lahko: - brezplačno preverijo ali vaše podjetje in projektna ideja ustrezata pogojem razpisa, - pripravijo vlogo, - vas spremljajo pri izvajanju projekta, - pripravijo poročilo in zahtevek za izplačilo.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano