INFO KORONAVIRUS: (učinkoviti od doma) Kako uporabljati eno od najboljših orodij za delo na daljavo

Izbrani nasveti

23. Marec 2020

INFO KORONAVIRUS: (učinkoviti od doma) Kako uporabljati eno od najboljših orodij za delo na daljavo

INFO KORONAVIRUS: (učinkoviti od doma) Kako uporabljati eno od najboljših orodij za delo na daljavo

Microsoft Teams je eno od najboljših orodij, ki so ta hip na voljo za delo od doma. Omogoča komunikacijo, sodelovanje zaposlenih in dostop do dokumentov, ne glede na lokacijo uporabnikov. Objavljamo povzetek možnosti, ki jih ponuja orodje, in kratka navodila za uporabo, ki so jih pripravili v podjetju Stroka produkt (član SBC — Kluba slovenskih podjetnikov).

Microsoft Teams je orodje, ki ga je dal Microsoft zaradi trenutnih razmer v brezplačno uporabo za prihodnjih šest mesecev. To orodje uporabnikom (podjetjem, zaposlenim) omogoča:

  • besedilno, zvočno in vizualno komunikacijo,
  • deljenje datotek in idej,
  • upravljanje z opravili.

Vse našteto poteka na pregleden in organiziran način. Orodje omogoča uporabo prek spleta, namizja ali telefona.

Sestanki prek spleta, spletni seminarji, dogodki v živo

Tri izjemno uporabne funkcionalnosti platforme Microsoft Teams so: komunikacija, vodenje projektov in navzkrižna povezanost z Office 365.     Sestanki prek spleta: Glasovne, video in spletne konference s komer koli. Pomoč pri načrtovanju urnika, beležke med sestankom, deljenje zaslona, snemanje sestanka in takojšnje pošiljanje sporočil.  Dogodki v živo: Gostite lahko katero koli srečanje v živo: velike sestanke, webinarje, interne dogodke in prezentacije z več tisoč udeleženci znotraj ali izven organizacije.

Orodje omogoča številne funkcije, ki so podjetnikom in zaposlenim v pomoč pri delu. Med drugim: deljenje zaslona, pisanje po tabli, snemanje seminarjev za bazo izobraževanj, vodenje dogodkov ... Naloge lahko izvaja več uporabnikov, ki lahko pri tem vnašajo vsem vidne komentarje in pripombe. Video navodila, kako uporabljati Microsoft Teams, najdete na tej spletni povezavi.

Primer funkcionalnosti: Zid za komunikacijo omogoča, da se team znebi interne e-pošte ter prične komunicirati organizirano in pregledno.

 

Možnost integracije vseh orodij, tudi zunanjih

V MS Teams so orodja, kot so Word, Excel, Planner, PowerPoint, OneNote in SharePoint, integrirana v uporabniški vmesnik. To omogoča uporabnikom možnost hkratne uporabe, predvsem pa po potrebi jasen in poenoten pogled na potek dela. Poleg tega lahko v okolje MS Teams uporabnik pripelje tudi zunanje aplikacije in storitve: denimo Github ali katero od socialnih omrežij (Facebook, LinkedIn, Yammer … ) ali spletno stran SBC — Kluba slovenskih podjetnikov. Primera spodaj:

Izkušnja podjetja Stroka produkt

V podjetju Stroka produkt orodje za skupinsko delo uporabljajo že od vsega začetka, ko ga je Microsoft vključil v Office 365. V zdajšnjem kriznem času so vsi zaposleni v podjetju v enem dnevu prešli z dela v pisarni na delo od doma. Delo tako poteka praktično nemoteno.

Microsoft ponuja orodje za skupinsko delo znotraj oblačne platforme Microsoft Office 365 brezplačno za obdobje 6 mesecev in za toliko končnih uporabnikov, kot jih potrebujete v tem času. Več o brezplačni ponudbi zaradi pojava koronavirusa in navodila, kako si orodje prenesete in ga začnete uporabljati, na tej povezavi. Povezava je namenjena vsem, ki Office 365 licenc še nimate.
V primeru, da imate kupljene licence Office 365 in orodja Microsoft Teams še ne uporabljate, se obrnite na podjetje Stroka produkt na e-naslov: ccc@stroka.si ali pokličete na 02 88 79 780Brezplačno vam bodo svetovali.

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano