SBC AKTUALNO

SBC-aktualno-podcast.jpg

SBC AKTUALNO

Problemi kot priložnost.

Podkast SBC aktualno na tedenski ravni razmišlja o aktualnih problemih družbe ter posledicah teh problemov na gospodarstvo in posredno na celotno družbo. Naši gosti analizirajo dogajanje in preko analiz ponujajo rešitve.

spotify-icon@2x.png   applepodcasts-icon@2x.png   googlepodcasts-icon@2x.png   youtube-icon@2x.png

#18 SBC Aktualno | Tragikomedija slovenske politične krajine

O nepojemljivem notranjem spopadu v SD, ki ni več boj, temveč mesarsko klanje, možnih okostnjakih, ki ji ta lahko naplavi, ter zakaj je to po godu predsedniku vlade in njegovi stranki Gibanje svoboda. Kaj to pomeni za volilce predvsem na levem političnem polu ter posledično evropske volitve. Kako mirna oziroma nemirna je ob tem lahko opozicija z SDS na čelu in zakaj tudi oni trenutne tragikomedije ne morejo gledati samo od daleč, s kokicami v rokah.

Pa o stavkah, Onkološkem inštitutu, proračunu in prihajajočih novih fiskalnih pravilih. Kako se bo to končalo in ali se iz tega lahko rešimo brez hujših “poškod”, v tokratnem podcastu s Tanjo Starič, urednico in voditeljico, Andražem Zorkom iz Valicona ter Anžetom Burgerjem, ekonomistom in predavateljem na FDV.


#17 SBC Aktualno | Vrtljiva vrata ali kadrovanje po slovensko

Kaj imajo skupnega nekdanji politiki oziroma ministri Ajanović Hovnik, Koprivnikar in Erjavec? Kakšne so njihove reference, znanje in izkušnje? Kdo jih vzame v službo in zakaj? Kdo je poklical koga in kdo ima korist od tega? Pa tudi na splošno o prehodih iz politike v zasebni sektor in nazaj ali pa iz upravljalca v nadzorni svet in na koncu na dobro plačano mesto v upravi. Kaj je dovoljeno in kaj higienično.

Seveda nismo mogli mimo izjemnih kariernih preskokov, plač in nagrajevanju na eni ter kaznih in odpravninah na drugi strani. Ter nenazadnje - kdo izdeluje luksuzne jahte in kdo na njih srka šampanjec. Vse to z najnovejšem podcastu o kadrovanju z Ireno Prijović, nadzornico in izvršno direktorico Združenja nadzornikov Slovenije, Rokom Zupančičem, direktorjem HCM, in lastnikom podjetja Metalika Igorjem Arhom.


#16 SBC Aktualno | Prodaje in nakupi podjetij: izkušnje iz prve roke

Kako izbrati pravo tarčo? Kdaj v prodajo podjetja? Kako poiskati pravega kupca? Kako izpeljati postopek prodaje? Kaj pa davčni vidiki nakupa in prodaje? Odgovore na ta in druga vprašanja so v​​ klubskem pogovoru, ki se ga je udeležilo okoli 50 članic in članov, predstavili strokovnjaki in poznavalci prodaje in nakupa podjetij:

- Jan Sibinčič, partner v odvetniški pisarni Sibinčič, Križanec, Novak ter član upravnega odbora SBC,

- Uroš Marter, lastnik podjetja Arkas in član SBC, sta kot svetovalca pri prodajnih in nakupnih postopkih sodelovala z mnogimi slovenskimi in tujimi podjetji,

- Milan Kuster, nekdanji lastnik podjetja Lunos, zdaj direktor v podjetju i-Vent, ki je tudi član SBC, je svoje uspešno podjetje pred kratkim prodal novemu lastniku.

Prodaja ali nakup podjetja je postopek, ki se v osnovi ne razlikuje, ne glede na to, ali govorimo o malem ali velikem podjetju. Osnovni koraki, po katerih se odvije zahteven poslovni, pravni, pa tudi osebni proces, so vselej enaki. Sogovorniki so razložili, kateri so ti koraki in kako se nanje kar najbolje pripraviti.

V pogovoru, ki ga je moderiral Matic Novak, sodelavec v odvetniški pisarni Sibinčič, Križanec, Novak, so udeleženci dogodka dobili dragocene in odkrite informacije o tem, kako se lotiti prodaje ali nakupa podjetja in katerih premislekov pri tem ne smejo preskočiti.

#15 SBC Aktualno | Slovenija v dinamičnem in nepredvidljivem svetu: kje smo in kam gremo

Smo v letu 2024. Dobro smo šele začeli, pa imamo doma stavke, afere, nezaupanje, da nas bo ta ali druga politika peljala naprej. In v svetu? Vojna v Ukrajini, v Gazi, na Bližnjem vzhodu vre, ladje k nam prihajajo počasneje. Kakšni so to obeti? V resnici nič novega, le imena, države in morda akterji se menjajo. Morda. A kje je tu Slovenija? Kako smo mi pripravljeni na to leto, na prihodnje, na to desetletje? Umetna inteligenca je tu, stvari se bodo hitro spreminjale. Kje in kako bomo to izkoristili mi? Kaj bomo ponudili Evropi, svetu? Kaj bodo naše znamke? Naši paradni konji? In mi, kot narod? Večno nezadovoljen, ne preveč privoščljiv? Smo se sploh pripravljeni prilagajati?

O vsem tem z doktorjem Janezom Peršem iz Laboratorija za strojno inteligenco, doktorico Majo Zalaznik z ekonomske fakultete in doktorjem Danom Podjedom, antropologogom in višjim znanstvenim sodelavecem na Inštitutu za slovensko narodopisje ZRC SAZU. Z njimi se je pogovarjal Gregor Trebušak.


#14 SBC Aktualno | Afera sodna “krastača”…

… in tokrat poljub ne bo dovolj. Kaj vse je šlo narobe pri skoraj 8-milijonskem nakupu razpadajoče stavbe na Litijski, kdo vse je zatajil in kdo podpisoval. Kako se cenitve in posledično dosežene cene lahko tako razlikujejo med seboj in ali je, upoštevajoč sago Plečnikovega stadiona, ministrstvo za kulturo torej najboljši pogajalec med našimi ministrstvi. Kakšna je v tem trenutku ponudba na nepremičninskem trgu, kakšne cene in kakšni na koncu zaslužki. Po katerem kriteriju je Slovenija na zadnjem mestu med državami OECD in po kateri državi bi se morali zgledovati.

Vse to v novem podcastu SBC aktualno z Ajdo Kaluža iz podjetja Arvio, ki se ukvarja z ocenjevanjem vrednosti nepremičnin, Simonom Kavko, pooblaščenim ocenjevalcem vrednosti nepremičnin iz družbe NAI Significa, in Mitjo Križajem, direktor državne DSU, ki izvaja naložbe v nepremičnine, vključno z upravljanjem tega premoženja.


#13 SBC Aktualno | Višje plače za ene, višji davki za druge

O stavkah, katero najbolj občuti gospodarstvo in kako bodo vplivale ne samo na čakalne dobe oziroma sodne zaostanke, temveč tudi znižanje našega BDP. Katero reformo vlada letos lahko izpelje in ali bo med njimi res tudi davčna. Če bo, kdo si jo želi in kdo boji. Kako bo to vplivalo na privlačnost oziroma konkurenčnost Slovenije in kako dvig minimalne plače.

To je le nekaj tem, ki smo jih v tokratnem podcastu odprli z Izidorjem Krivcem, predsednikom uprave Celjskih mesnin, davčnim svetovalcem Ivanom Simičem, lastnikom podjetja Simič & partnerji, in profesorjem Markom Jakličem z Ekonomske fakultete v Ljubljani.


#12 SBC Aktualno | Ne val, stavkovni cunami

Novo leto se je začelo s kar dvema velikima stavkama - zdravniško in sodniško oziroma tožilsko. Koliko časa bosta trajali in kdo bo naslednji, upravne enote z ljubljansko na čelu namreč že napovedujejo 3-dnevno zaustavitev dela konec januarja. Kaj bo naredila vlada in kaj drugi sindikati. Kdo želi koliko dodatnega denarja in ali bodo potem čakalne dobe krajše, sodnih zaostankov pa manj. Bodo dvigu plač sledile reforme in komu je v interesu šibko sodstvo in razmajano javno zdravstvo.

Vse to in še več s: Konradom Kuštrinom, dolgoletnim predsednikom Fidesa, Andrejem Ekartom, podpredsednikom Slovenskega sodniškega društva, Frančiškom Verkom, predsednikom Sindikata državnih organov Slovenije in enim od ključnih pogajalcev javnega sektorja z vlado.


#11 SBC Aktualno | Kibernetska (ne)varnost

Zakaj je Slovenija na indeksu kibernetske varnosti šele na 38. mestu in smo hkrati edina država v EU brez podiplomskega programa na tem področju, kaj se je zares zgodilo na HSE in kaj se lahko naučimo iz tega primera, o novi direktivi NIS 2 in tudi zakaj najboljši strokovnjaki s tega področja delajo za tujce.

Z gosti: Gregor Spagnolo, podjetje SSRD, Gorazd Božič, SI-CERT, in Igor Mlakar, podjetje Smart Com


#10 SBC Aktualno | Milijardna popoplavna obnova kot priložnost

O ocenjeni in dejanski škodi letošnjih poplav, kako jo bomo plačali in predvsem kdo. Kako gre obnova in sanacija v Kamniku, kjer ocenjena škoda znaša skoraj 10 občinskih proračunov. Kako težave odpravljajo v podjetju Rihter ter kaj svetujejo svojim obstoječim in novim strankam. Ter predvsem, kako letošnjo katastrofo obrniti sebi v prid in kako iz njen iziti kot zmagovalec

Z gosti: Tomažem Zabavnikom, poveljnikom Civilne zaščite Kamnik, Jožetom Damijanom, profesorjem na EF v Ljubljani, in Janezom Rihterjem, lastnikom podjetja Rihter.


#9 SBC Aktualno | Slovensko zdravstvo - vse več problemov in vedno manj pametnih rešit

Poučna in na trenutke zgoča debata o trenutnem stanju v slovenskem zdravstvu in kje nastajajo največje težave. Zakaj se kljub vedno več milijardam evrov, ki jih letno porabimo, to ne pozna ne na kakovosti ne dostopnosti ne učinkovitosti, zagotovo pa ne na preprečevanju korupcije. Zakaj primanjkuje zdravnikov, med njimi recimo osebnih, in kje bi lahko nastala tretja medicinska fakuleta. Pa o zdravnikih dvoživkah, famoznem 45. členu interventnega zakona in ukinitvi dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Ter tudi, kdo v Sloveniji ne zna računat in komu je v interesu, da je stanje kakršno je.

Gosti:

Petra Došenović Bonča, Ekonomska fakulteta Univerze v Ljubljani

Marko Bitenc, Kirurgija Bitenc

Tomislav Klokočovnik, Kardio Klokočovnik


#8 SBC Aktualno | Obvezno "štempljanje" bo kmalu zgodovina

O vedno večjem številu zakonov, aktov in predpisom, medtem ko smo na t. i. vitko državo popolnoma pozabili. Zakaj se tuji investitorji ne bi še enkrat odločili za naložbo v Slovenijo in kaj to pomeni za naše gospodarstvo ter kdo razmišlja o odhodu na Hrvaško. Pa tudi o težavah v javnem sektorju in predvsem zdravstvu in zakaj eden od tokratnih gostov že leta ni plačeval spomladi ukinjenega dopolnilnega zdravstvenega zavarovanja. Zdaj ga bo očitno moral, seveda če se bo politika končno le odločila, kako ga bo zaračunavala.

Vse to z:

Petra Juvančič, direktorica Združenja manager

Milan Kuster, direktor i-Venta

Aleš Ahčan, predavatelj na Ekonomski fakulteti v Ljubljani.


#7 SBC Aktualno | Posvet o človekovih pravicah v gospodarstvu

V prostorih SBC – Kluba slovenskih podjetnikov je 23. novembra 2023 potekal prvi izmed serije posvetov, posvečenih človekovim pravicam v gospodarstvu, ki jih organizira varuh človekovih pravic Peter Svetina.

V razpravi sodelujejo:

- Peter Svetina, varuh človekovih pravic RS

- Matjaž Han, minister za gospodarstvo, turizem in šport

- Igor Akrapovič, podpredsednik SBC – Kluba slovenskih podjetnikov in lastnik podjetja Akrapovič

- Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB

- Mag. Živa Kavka Gobbo, predsednica društva za sonaravni razvoj Focus Razpravo povezuje dr. Simona Drenik Bavdek, pomočnica vodje Centra za človekove pravice pri varuhu človekovih pravic RS.


#6 Stabilnost Golobove vlade in njena usoda | SBC Aktualno

Kako stabilna je vlada Roberta Goloba in ali bi morala res odstopiti, saj je, kot trdi NSi, vsak njen dan izgubljen dan. Koliko ljudi jo še podpira in kako volilci ocenjujejo njeno delo. Bi Slovenci še enkrat glasovali za nov obraz in kdo bi to lahko bil na levi oziroma desni politični opciji. Ter tudi o veliki koaliciji in kdo bi jo lahko sestavljal.

O tem in še več z:

Janja Božič Marolt, Mediana,

Jernej Vrtovec, NSi,

Jani Prednik, SD.


#5 Mladi talenti peljejo Slovenijo naprej | SBC Aktualno

Na osrednjem dogodku Festivala podjetništva 2023, ki je v ponedeljek, 13. novembra 2023, potekal na Brdu pri Kranju, so uspešne podjetnice in podjetniki mlajše generacije in poznavalci startupovskega okolja razmišljali o tem, kako prijazna je Slovenija (mladim) podjetnikom, kako mlade vključevati v posel in jih ohraniti motivirane, kako pridobiti zagonski kapital in kako navduševati mlade za podjetništvo.

Gosti panela: Andraž Žurman (LabCore), predsednik sekcije SBC Mladi, Nastja Kramer (Malinca), članica SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, Kristina Kočet Hudrap (Tiko Pro), članica SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, Tomaž Lah (Nektar Natura), član SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, Nina Milošič Slapšak (Odori), članica sekcije SBC Mladi, Damian Merlak (Alpinia), Tomaž Bizjak (ReCatalyst), slovenski startup leta 2023). Z gosti se je pogovarjal Uroš Mlakar (Naturalica Foods).


#4 Pomen regijskega povezovanja v boju za konkurečnost | SBC Aktualno

Na osrednjem dogodku Festivala podjetništva 2023, ki je v ponedeljek, 13. novembra 2023, potekal na Brdu pri Kranju, so vrhunski podjetniki in drugi uspešni posamezniki spregovorili o receptu za uspešno Slovenijo.

Kako lahko povezane občine tvorijo močnejše regije? Kako lahko močnejša regijska povezanost podjetnikov in županov prispeva k razvoju in napredku? Kako okrepiti moč odločanja občin za hitrejše rešitve v lokalnem okolju? Krepitev decentralizacije za večjo globalno konkurenčnost.

Gosti panela: Andrej Ržišnik (Ržišnik Perc), Sabina Sobočan (Varis Lendava), Zdravka Zalar (SmartIS), Branko Roglić (Orbico), Dr. Peter Verlič (župan občine Grosuplje).

Z gosti se je pogovarjal Andrej Klančar (Klančar Žerjavi).


#3 Recept za Slovenijo | SBC Aktualno

Na osrednjem dogodku Festivala podjetništva 2023, ki je v ponedeljek, 13. novembra 2023, potekal na Brdu pri Kranju, so vrhunski podjetniki in drugi uspešni posamezniki spregovorili o receptu za uspešno Slovenijo.

Gosti panela: Igor Akrapović (Akrapovič, d. d.), podpredsednik SBC – Kluba slovenskih podjetnikov Dr. Marko Bitenc (Kirurgija Bitenc), član upravnega odbora SBC – Kluba slovenskih podjetnikov Marija Petre (Petre šotori – hale, d. o. o.), članica SBC – Kluba slovenskih podjetnikov Metka Marovt (Marovt Group), članica SBC – Kluba slovenskih podjetnikov Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB, d. d.

Z gosti se je pogovarjala Ajda Sibinčič (First Class, d. o. o.), članica SBC – Kluba slovenskih podjetnikov.


#2 Poplave, stanje proračuna in novi davki | SBC Aktualno

Kako bodo novi davki vplivali na podjetja in kdo zato že zdaj razmišlja o selitvi v tujino, zadnje čase najpogosteje na Hrvaško. Kaj če avgustovske poplave niso bile zadnja katastrofa, ki nas je prizadela. Zakaj proračunski izdatki rastejo tako hitro, da tega ne razume niti Fiskalni svet, ki pa ga vlada ne upošteva. O vsem tem v novem podcastu SBC aktualno z:

Davorin Kračun, predsednik Fiskalnega sveta
Blaž Brodnjak, predsednik uprave NLB, predsednik NS ZBS

Jan Sibinčič, odvetnik, član upravnega odbora SBC


#1 Korupcija in njene lovke

Simona Špilak, direktorica in lastnica Boc Instituta Gorazd Podbevšek, predsednik Združenja članov nadzornega sveta in soavtor Zakona o SDH-ju
Luka Moljk, višji državni tožilec na Specializiranem državnem 

Zelo zanimiv pogovor o korupciji in integriteti, ki so jo zaznamovale vsakodnevne afere v javni upravi in državnih podjetjih z Darsom in celo SDHjem na čelu. Zakaj je v zadnjem času toliko tovrstnih zgodb, a hkrati malo obsodilnih sodb. Ali lahko Zakon o zaščiti žvižgačev to izboljša in ali je sploh zaživel. In tudi, kako oziroma ali višina prihodkov vpliva na posameznikovo nagnjenost h korupciji.

SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo
SBC Lounge partner logo