Izbrani nasveti
•26. Junij 2024
A la carte Restavracija Triangel Boutique Hotela si je v zadnjih treh letih pot v slovenskem gastronomskem prostoru utrla z jedmi, ki črpajo navdih v kulinarični tradiciji Zgornjesavske doline in Gorenjske ter širšem mednarodnem prostoru. Ekipa kuharjev pod vodstvom chefa Jona Zupana jih na moderen način interpretira ob uporabi sodobnih kuharskih tehnik.
Poleg oživljanja starih receptur in uporabe kakovostnih lokalnih surovin je, kot poudarja vodstvo hotela, od vsega začetka njihovo osnovno vodilo cenovna dostopnost jedi. Piko na i pristnemu kulinaričnemu doživetju Restavracije Triangel pridodajo še prijazno osebje, priprava jedi pred vašimi očmi v odprti kuhinji in čudovita terasa z neponovljivo veduto Špika in ostalih vršacev Martuljške skupine.
Vse skupaj ni ostalo neopaženo tudi Michelinovim inšpektorjem, ki že 120 let aktivno spremljajo gastronomsko dogajanje po svetu, pri čemer največ pozornosti namenjajo novostim, spremembam in trendom, ki jih potem predstavijo v Michelinovem vodniku.
Tako so v preteklem letu večkrat anonimno obiskali tudi Restavracijo Triangel in ji za leto 2024 podelili znak Michelin Bib Gourmand. Ta ne predstavlja ravno zvezdice, a obenem še zdaleč ne tolažilne nagrade. Potrjuje predvsem visoko kakovostno in avtentično gurmansko doživetje po cenah, ki so prijazne žepu.
"Prejetega znaka, na katerega smo zelo ponosni, smo se zelo razveselili. Obenem se zavedamo odgovornosti, ki nam jo nalaga. Verjamemo, da bomo upravičili zaupanje in da se boste pri nas še naprej razvajali v naši kulinarični zgodbi. Zatorej vabljeni v Restavracijo Triangel v Gozd Martuljek, pod vznožje čudovite Martuljške skupine," so sporočili iz vodstva hotela.