Predreferendumsko soočenje SBC: Koga od nas ni strah smrti?

Podcast

29. Maj 2024

Predreferendumsko soočenje SBC: Koga od nas ni strah smrti?

Ta nas vse čaka. A za mnoge je umiranje izjemno boleče, dolgotrajno. Zakon o pomoči pri prostovoljnem končanju življenja pomaga reševati takšno trpljenje, so prepričani pobudniki zakona. Nasprotniki pa imajo kup pomislekov, tako moralnih in etičnih kot vsebinskih.

Nismo pripravili soočenja. Ker nas vse čaka na koncu isto, je tu pogovor o stališčih. O pogledih na zakon. Ker ko odločamo o usodi drugih, je prav, da vemo, zakaj se tako odločamo. Sploh ker ima velika večina srečo in takšnih bolečin in trpljenja ne pozna. Prav tako pa je treba vedeti, da nas skozi življenje vse vodita etika in morala. In morda zato na drugi strani nasprotovanje pomoči pri prostovoljnem končanju življenja.

O vsem tem smo govorili z gosti: Petrom Golobom, dr. med, univ. dipl. pravnikom Janijem Kramarjem, strokovni sodelavcem Hospica in predsednikom območnega odbora Dolenjska, Posavje in Bela krajina Gabrielom Kavčičem, učiteljem, vikarjem in novim tiskovnim predstavnikom RKC v Sloveniji Andrejem Pleterskim, pobudnikom zakona in predstavnikom Srebrne niti.

Z njimi se je pogovarjal Gregor Trebušak.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano
To spletno mesto varuje Google reCAPTCHA in veljata Politika zasebnosti in Pogoji storitve.