#2 SBC Poslovne zgodbe | Matjaž Murko: Človek, ki ga pokličete, če želite svojo sanjsko jahto

Podcast

16. Maj 2024

#2 SBC Poslovne zgodbe | Matjaž Murko: Človek, ki ga pokličete, če želite svojo sanjsko jahto

Če računate, koliko bi porabili, ko bi zagnali motor vaše jahte, potem niste kupec, za katere skrbi Matjaž Murko. Eden prvih, ki je potrkal na njegova vrata, je bil sloviti Avstrijec Gaston Glock. In je Slovenec peljal Avstrijca v Italijo, kjer so mu jahto opremili tako, kot si je Avstrijec zamislil.

Ob tem pa se je rodila nova inovacija. Matjaž Murko je na čelu skupine MennYacht, 30 let že skrbi za ljudi, ki imajo radi morje, svobodo in si lahko privoščijo najboljše, kar ponuja navtika.

In kako se je glasbenik znašel v tem poslu? Kako velike jahte prodaja in komu? Pa tudi, kako odgovarja na stari rek, da je lastnik jahte najbolj srečen dvakrat – ko jo kupi in ko jo proda. No, že dolgo ni več tako, saj moraš v današnjem času na svojo sanjsko plovilo celo čakati. V tej panogi namreč ni recesije. In eden najboljših v vzhodni in osrednji Evropi, ki kupcem zna ponuditi to, kar hočejo, je prav Slovenec.

Matjaž Murko se je v pogovoru z Gregorjem Trebušakom razgovoril o tem, kaj si kupci želijo, kako je s posadkami in priložnostmi ter tudi, kako mu uspeva, da o njem vemo tako malo, pa četudi sta poslovna zgodba in pot izjemni.

Skupina MennYacht je ekskluzivni posrednik za šest Ferretti blagovnih znamk jaht v osrednji in vzhodni Evropi. Kupcem nudijo celovit nabor storitev, od lastnih jaht, čarterjev in pooblaščenih servisov do vzdrževanj in popravil, izobraževanj, posadk in vezov. So pravi naslov za vse, ki ljubijo morje in razkošje.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano
To spletno mesto varuje Google reCAPTCHA in veljata Politika zasebnosti in Pogoji storitve.