Optiwebovih 15 let: od razvoja spletnih strani do zahtevnih tehničnih rešitev

Člani

16. April 2024

Optiwebovih 15 let: od razvoja spletnih strani do zahtevnih tehničnih rešitev

Podjetje Optiweb uspešno posluje že od leta 2009, kar pomeni, da letos proslavlja 15 let obstoja. Kako je potekala proslava in kakšne so misli direktorja Mihe Lavtarja ob tej priložnosti, preberite v nadaljevanju.  

Škofjeloški Optiweb je v začetku aprila obeležil svoj 15. rojstni dan. 8. aprila, točno na dan ustanovitve podjetja, je v družbi večine sodelavcev potekalo sproščeno praznovanje. Za kulinarično izkušnjo je poskrbel BBQ mojster, manjkala pa ni niti torta z ognjemetom. 

Direktor in ustanovitelj podjetja Miha Lavtar, tudi član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov, je 15 let poslovanja opisal tako: “Teh 15 let je bilo res potovanje in pol! Do 15. leta smo rasli v višino, kot otrok, sproti dozorevali, se učili, delali napake … Trenutno pa smo v fazi, ko še vedno rastemo, verjetno še nikoli tako kot sedaj, vendar ne več v višino, ampak v vsebino. Kot najstnik, ki dozoreva.”

Prava zgodba o uspehu

Razvoj podjetja navdihuje mnoge podjetnike in je prava zgodba o uspehu. Skromni začetki segajo na področje razvoja preprostih spletnih mest in optimizacije za iskalnike, danes pa je 50-glavi kolektiv osredotočen na mnogo zahtevnejše projekte. Optiwebove osnovne dejavnosti se sicer delijo na dve glavni veji. 

Del ekipe se namreč ukvarja s tehnično naprednimi razvojnimi rešitvami na področju sistemov upravljanja s podatki (PIM, MDM in DAM), e-commerce integracij ter B2B infrastrukture in integracij z zalednimi sistemi. Medtem se je drugi del podjetja specializiral za zahtevnejše storitve digitalnega marketinga, vse od analitike in SEO storitev pa do marketinške avtomatizacije (Optiweb je tudi partner družbe HubSpot, pionirja na tem področju) in digitalnega oglaševanja.

Ambiciozna vizija 

Miha je dodal tudi nekaj misli o prihodnosti: “Naša vizija je razvijati kulturo, ki je usmerjena proti tehničnim rešitvam, svetovanju in nišnim področjem, na katerih so potrebne rešitve z visoko dodano vrednostjo. Ob tem je pomembno, da se naslanjamo na pomoč umetne inteligence in optimizacije procesov, seveda s ciljem čim večjega zadovoljstva zaposlenih in naročnikov.” 
Podjetju Optiweb čestitamo ob 15. obletnici in mu želimo uspešno delo še naprej! 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano