Lažji, hitrejši in ugodnejši najem bančnih kreditov za podjetja s pomočjo razpisa P1 Plus 2024 

Razpisi

30. April 2024

Lažji, hitrejši in ugodnejši najem bančnih kreditov za podjetja s pomočjo razpisa P1 Plus 2024 

V času, ko podjetja nenehno iščejo načine za optimizacijo operacij in financiranje svojih investicijskih projektov, prinaša razpis P1 plus 2024 svež pristop k pridobivanju finančnih sredstev.

Namenjen je mikro, malim in srednje velikim podjetjem, ki delujejo na območju Republike Slovenije, in jim omogoča lažji dostop do bančnih kreditov za izvedbo različnih projektov. Osredotočen je predvsem na investicijska vlaganja ter tudi na stroške obratnih sredstev za lažje poslovanje.

Vas zanima prijava na razpis? Tukaj se lahko prijavite.

Kdo se na razpis lahko prijavi?

Razpis je namenjenim vsem mikro, malim in srednje velikim podjetjem, s sedežem v RS, ki imajo vsaj 1 zaposlenega za polni delovni čas. Med upravičence spadajo tako s.p.-ji, gospodarske družbe, zadruge in zavodi ter socialna podjetja (so.p.) s statusom gospodarske družbe ter zadruge in zavodi, ki so se preoblikovali po Zakonu o socialnem podjetništvu.

Pogoj, ki je na razpisu za podjetja izjemnega pomena, je pridobitev pozitivnega sklepa banke o odobritvi kredita, ki mora biti pridobljen do oddaje vloge na razpis. Brez sklepa banke Podjetniški sklad ne bo izdal pozitivnega odgovora.

Slovenske banke, ki sodelujejo pri razpisu za pridobitev garancij: Gorenjska Banka d.d., BKS Bank AG, Addiko Bank d.d., Deželna Banka Slovenije d.d., Banka Intesa Sanpaolo d.d., Nova kreditna banka Maribor d.d., Nova Ljubljanska banka d.d., SKB banka d.d., Banka Sparkasse d.d., Hranilnica Lon d.d. Kranj, Primorska hranilnica Vipava d.d., Delavska hranilnica d.d., Unicredit Banka Slovenije d.d.

Katere stroške lahko upravičite?

Razpis ponuja 2 glavni kategoriji upravičenih stroškov, za katere pa veljajo različni kreditni pogoji, v smislu ročnosti in koriščenja moratorija na kredit. 
1. Investicijska vlaganja: vključujejo materialne investicije kot so nakup novih strojev in opreme, stroške gradnje ali obnove poslovnih objektov in nematerialne investicije, kot so nakup patentiranih pravic in licenc.

2. Obratna sredstva: pokrivajo stroške materiala, trgovskega blaga, različnih storitev, stroške dela, ki pa zajemajo plače zaposlenih, regres za letni dopust, prevoz na delo, malico in prispevke za socialno varnost).

Razpis omogoča izjemno priložnost za financiranje projektov z ugodnimi pogoji:
•    Višina financiranja: 
o    do 1.250.000 EUR za investicije, 
o    do 200.000 EUR za obratna sredstva (za srednje velika podjetja),
o    do 100.000 EUR (za mikro in mala podjetja).
•    Garancije za kredit: od 60% do 80%.
•    Subvencija obrestne mere: znižanje tržne obrestne mere banke. Obrestna mera Sklada 6-mesečni EURIBOR + fiksni pribitek 0,35 % do 0,85 % (odvisno od kreditne linije).
•    Ročnost: do 5 let za obratna sredstva in do 10 let za investicijska vlaganja.

Razpis omogoča ob odobritvi sredstev tudi koriščenje moratorija na kredit, ki se šteje v odplačilno dobo. Za obratna sredstva boste lahko koristili do 6 mesecev, za investicije pa kar do 24 mesecev moratorija.

Razpis P1 plus 2024 predstavlja ključno priložnost za vsa podjetja, ki iščejo zanesljivo finančno podporo za svoje projekte. Z ugodnimi kreditnimi pogoji, subvencijo obrestne mere in širokim spektrom upravičenih stroškov, odpira vrata k novim investicijam in inovacijam. Ne zamudite priložnosti za rast in razvoj vašega podjetja. 

Vas zanima prijava na razpis? 

Kontaktirajte podjetje Tiko Pro, strokovnjake pri pripravi razpisne dokumentacije za podjetja! Njihova ekipa je izjemno strokovno podkovana ter izkušena na področju pridobivanja povratnih sredstev. Pomagali vam bodo pregledati vaše pogoje, vam pripravili poslovni in finančni načrt, ki ga zahtevajo tudi banke ter celotno dokumentacijo, potrebno za prijavo na razpis.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano
To spletno mesto varuje Google reCAPTCHA in veljata Politika zasebnosti in Pogoji storitve.