Jezerškova lokacija, ki je lani gostila 30 tisoč gostov, dobila novo preobleko

Člani

12. April 2024

Jezerškova lokacija, ki je lani gostila 30 tisoč gostov, dobila novo preobleko

Gostilna na Gradu pod taktirko Jezerškovih, ki je sinonim za izvrstno kulinariko na Ljubljanskem gradu, se v čarobnem grajskem okolju na zelenem griču sredi Ljubljane ponosno predstavlja v novi preobleki - z novim doživetjem okusov, ambienta in lokalnih sestavin. 

Gostilna na Gradu, ki jo od leta 2020 uspešno upravlja podjetje Jezeršek gostinstvo in je lani gostila skoraj 30.000 gostov, ima ključno vlogo pri soustvarjanju vrhunske kulinarične ponudbe mesta Ljubljane ter pri gradnji njene zgodbe kot kulinarične prestolnice. 

»Prenova gostilne bo v gastronomskem turizmu in z Jezerškovimi standardi nedvomno pripomogla k še večji prepoznavnosti Ljubljane kot kulinarične prestolnice,« pravi Martin Jezeršek, direktor podjetja Jezeršek gostinstvo in član upravnega odbora SBC, ki ob tem poudarja tudi pomembnost odličnega sodelovanja z Javnim zavodom Ljubljanski grad in mestom Ljubljano. 

Po besedah vodje Gostilne na Gradu Jureta Stariča je eden izmed ciljev prenove gostilne tudi večje zadovoljstvo gostov, k čemur bo prispevalo celostno kulinarično doživetje, ki se začne že ob vstopu in traja vse do slovesa. »Majhni detajli in skrb za udobje gostov omogočajo sproščujočo izkušnjo, ki se odraža tudi na krožniku,« še dodaja. 

Kot sodobna mestna gostilna ostaja zvesta tradiciji, a se hkrati ravna po kulinaričnih, arhitekturnih in tehnoloških smernicah. Pri tem ob podpori vrhunske ekipe pod taktirko Jezerškovih sodelujejo najboljši dobavitelji lokalnih kakovostnih sestavin in izbrani vinarji. Gostje bodo v prenovljeni Gostilni na Gradu, ki se ponaša s prestižnim Michelinovim priznanjem Bib Gourmand, nedvomno doživeli nepozabno kulinarično izkušnjo.

Gostilna na Gradu.jpg

Kulinarične in vinske poslastice ter nov pomladni meni 

Chef Sebastjan Elbl je v sodelovanju z Ano Šušteršič, kreativno vodjo pri Jezeršek gostinstvu, oblikoval nov pomladanski meni, ki odraža Elblovo kuharsko filozofijo, temelječo na spoštovanju naravnega kroga sestavin in prednostnem izboru lokalnih živil. Meni, ki ga sestavljajo sezonske poslastice, vključuje jedi naših babic, izstopa pa tudi ponudba veganskih jedi. 

»Med jedi, ki izražajo mojo kuharsko filozofijo, zagotovo spada jelenov hrbet v sožitju s topinamburjem, kjer glavno živilo, mladega jelena, združujem s spremljevalnimi sestavinami iz njegovega naravnega okolja, gozda, kot je na primer prah smrekovih iglic in sirup smrekovih vršičkov, ki poudarjajo povezavo med gozdom in krožnikom,« pojasnjuje chef Sebastjan Elbl, ki pri ustvarjanju novih jedi rad preizkuša nove tehnike in okuse. 

Piko na i Gostilni na Gradu dodaja tudi bogata vinska karta, ki temelji na slovenskih vinih in je skrbno usklajena z novo kulinarično ponudbo gostilne. Jure Starič, sommelier in vodja Gostilne na Gradu, razlaga: »Pri snovanju nove vinske karte smo se še posebej osredotočili na povezovanje hrane in vina. Pri kreiranju jedi smo že vnaprej razmišljali o tem, katera vina bi se najbolje ujemala z njimi, in preizkusili različne kombinacije, da bi izbrali najboljše. Na koncu pa velja, da je vino tako dobro, kot je dobra družba, v kateri ga pijemo. Zato smo se osredotočili tudi na celostno doživetje, ki ga gostom ponujamo v naši gostilni.«

Inovacije v kuhinji za vrhunsko doživetje

Prenovljena kuhinja Gostilne na Gradu je opremljena z najnovejšo tehnologijo in sodobnimi dodatki, kar omogoča boljše delovne razmere in izboljšano kakovost pri pripravi jedi ter posledično pripomore k edinstvenemu doživetju za goste.  
 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano