To je prvi AI inštruktor matematike v Sloveniji, med ključnimi podporniki so člani SBC

Člani

19. April 2024

To je prvi AI inštruktor matematike v Sloveniji, med ključnimi podporniki so člani SBC

Člani SBC podpirajo revolucijo izobraževanja, ki so jo razvili v podjetju Astra AI. Predstavili so prvega inštruktorja matematike v Sloveniji, ki ga poganja umetna inteligenca. Podjetje Point Out, član SBC Mladih, je Astro AI podprlo z marketinškega vidika. Med ključnimi podporniki projekta so tudi podjetja LabCore, Klančar žerjavi in Katapult (Dewesoft).

V Sloveniji matematika ostaja eden izmed največjih izzivov ter vir stresa in negotovosti za mnoge dijake. Raziskave potrjujejo, da učenci z individualizirano podporo 1 na 1 tutorja presežejo 98 % svojih vrstnikov, a visoki stroški in iskanje primernega inštruktorja ostajajo velike ovire. Podjetje Astra AI naslavlja te izzive z razvojem prvega AI inštruktorja za učenje matematike, ki je kar 25-krat cenejši od osebnih inštrukcij.

Letos se slovenski maturanti lahko prvič pripravljajo na maturo iz matematike s pomočjo umetne inteligence, ki obljublja dostopno in prilagojeno učenje kadarkoli in kjerkoli. V trenutnem izobraževalnem sistemu, ki pogosto ne zagotavlja potrebne podpore in personaliziranega pristopa, Andrej P. Škraba že od svojih študentskih dni, ne le prepoznava ta problem, ampak si tudi prizadeva najti rešitve. 

Znanje bi moralo biti pravica, ne privilegij

Njegovo dolgoletno raziskovanje in strast do matematike sta ga pred 10 leti pripeljala do ustvarjanja astra.si, spletne platforme, ki je presegla več kot 27 milijonov ogledov in z 2.500 brezplačnimi video razlagami pomagala več kot 350.000 učencem pri doseganju boljših rezultatov. "Verjamem, da finančne omejitve ne bi smele biti ovira za pridobivanje znanja," pravi Škraba, kar je Astra.si spremenilo v neprofitno pobudo, ki zagotavlja brezplačno izobraževanje za vse.

“Želim preseči tradicionalne metode poučevanja in zagotoviti, da ima vsak dostop do kakovostnega izobraževanja. Revolucionaren potencial za to sem prepoznal v umetni inteligenci," doda Škraba. Tako je nastala Astra AI, prvi inštruktor matematike, ki uporablja najnaprednejši model umetne inteligence GPT-4 Turbo.

astra ai.png

Pravi pristop, za vsakega dijaka

Astra AI deluje kot interaktivni tutor, ki ne ponuja le odgovorov, ampak učenca vodi skozi proces razumevanja in reševanja na podlagi Sokratske metode. V primerjavi s tradicionalnimi inštrukcijam, kjer ura inštrukcij stane med 15 in 20 evrov, Astra AI za enako ceno, omogoča neomejen mesečni dostop.

Podjetje pa je pred kratkim lansiralo tudi orodje Matura AI, posebej prilagojen AI inštruktor za vodeno pripravo na maturo na podlagi starih maturitetnih pol. 

 

Celoten članek preberite v SBCA mobilni aplikaciji.
apple-down.png   google-down.png   huawei-down.png   SBCA-onelinkto-download-app.svg

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano