Ženske v vodenju: srečanje slovenskih podjetnic iz regije Alpe-Jadran

Dogodki

11. Marec 2024

Ženske v vodenju: srečanje slovenskih podjetnic iz regije Alpe-Jadran

SDGZ - Slovensko deželno gospodarsko združenje (Trst) in SGZ - Slovenska gospodarska zveza (Celovec)
vabita na srečanje slovenskih podjetnic iz regije Alpe-Jadran. 

Srečanje bo potekalo v sredo, 10. aprila 2024, med 9. in 15. uro v Novi Gorici. Lokacija: hotel Perla, dvorana Pinta, Kidričeva 7, Nova Gorica. 

Na dogodku bodo sodelovale slovenske podjetnice in poslovne ženske, ki delujejo na območju regije Alpe-Jadran: v Sloveniji, Italiji, Avstriji, Hrvaški in na Madžarskem; med njimi bo tudi članica SBC Sandra Turnšek (Mlekarna Krepko). 

Kaj obljubljata organizatorja?

Na srečanju se bomo s pomočjo strokovnjakov in uglednih gostij osredotočili na vodstveno vlogo žensk v današnji družbi, razpravljali bomo o izzivih in priložnostih, s katerimi se ženske soočajo na poti do vodstvenih položajev ter prikazali prakse, ki potrjujejo pozitivne učinke ženskega vodenja na uspešnost in inovativnosti organizacij ter dobrobit celotne družbe.

Dogodek bo ponujal tudi možnost za mreženje in navezovanje dragocenih poslovnih stikov. Udeležba na dogodku je brezplačna. Obvezna je predhodna prijava, obrazec izpolnite na tej povezavi

Dogodek bo potekal v slovenskem jeziku. 

PROGRAM DOGODKA 

9.00 – 9.30 Registracija udeleženk in sprejem s kavico v Hotelu Perla, dvorana Pinta

9.30 – 10.00 
-Predstavitev poslovnega okolja Italija – Slovenija: Andrej Šik, direktor Slovenskega Deželnega gospodarskega združenja, Trst
-Predstavitev poslovnega okolja Slovenija – Italija: Nataša Hribernik, SPIRIT Slovenija, javna agencija
-Predstavitev avstrijskega poslovnega okolja: Felix Wieser, podpredsednik Slovenske gospodarske zveze, Celovec

10.00 – 11.00
Predavanje: Odličnost v vodenju 
Predava: Mateja Milost, direktorica podjetja Fimago, predavateljica na Poslovno tehniški fakulteti Univerze v Novi Gorici in znanstvena direktorica Slovenskega izobraževalnega konzorcija Slov.I.K.

11.00 – 11.15
Coffee break

11:15 – 12:15
OKROGLA MIZA: ŽENSKE V VODENJU
Moderira: Natascha Kropiunik, strokovnjakinja za leadership in timsko delo v podjetjih, coach in mentalna trenerka

Gostje okrogle mize
Emanuela Bratos (ITA), izvršna direktorica Zadružne Kraške Banke Trst Gorica, edine slovenske banke
v Italiji, ki skrbi za razvoj skupnosti in območja v katerem posluje. Banka je bila ustanovljena leta 1908, deluje v 14 poslovalnicah, ima preko 100 zaposlenih ter več kot 23.700 komitentov.

Darja Peršolja (ITA), ustanoviteljica in direktorica Računovodske hiše Contall in skupine Contall, ustanoviteljica dobrodelne fundacije Vrabček upanja in soustanoviteljica dobrodelnih fundacij Aljažev kraj in Jure Robič.

Sandra Turnšek (SLO), lastnica in direktorica Mlekarne Krepko, ki je prva slovenska ekološka mlekarna
in edina specializirana mlekarna v EU za proizvodnjo tradicionalnega kefirja. Kefir Krepki suhec s proteini je prejel prestižni naziv INOVACIJA LETA 2024.

Andrea Rutar (AT), solastnica podjetja Rutar Group, je kot finančna direktorica imela ključno vlogo pri razvoju podjetja iz majhnega podjetja v skupino podjetij v alpsko jadranski regiji.

Melina Kumer-Reichmann (AT), podjetnica za izdelavo unikatnega nakita, v katerem igrajo kamni pomembno vlogo, umetnica, kreativna trenerka in prejemnica nagrade koroške deželne vlade za ljudsko kulturo.

12:15 – 13:30
Kosilo

13:30 – 15:00
B2B mreženje, odprto tudi za zunanje udeležence – dvorana Pinta

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano