[vabilo na dogodek] Dan slovenskega kapitalskega trga: kako do novih virov financiranja za rast in razvoj

Dogodki

08. Marec 2024

[vabilo na dogodek] Dan slovenskega kapitalskega trga: kako do novih virov financiranja za rast in razvoj

V torek, 26. marca 2024, bo v hotelu Union v Ljubljani dogodek Kapitalski dnevi. Dogodek je namenjen podjetjem, ki jih zanima, kako pridobiti dodaten kapital za rast in razvoj. 

Na dogodku boste lahko slišali odgovore na spodnja vprašanja: 
- Kakšne oblike financiranja so na voljo na Ljubljanski borzi in kako se uvrstiti nanjo?
- Kakšne so praktične izkušnje javnih družb s kotacijo na borzi? 
- Primerjava izkušenj izdajateljev delnic v prvi in standardni kotaciji ter izdajateljev obveznic 

Dogodek organizira Agencija za trg vrednostnih papirjev (ATVP) s partnerji. Celoten program dogodka in prijave na tej povezavi

Kapitalski trg kot del finančnega sistema države lahko pomembno prispeva k njenemu gospodarskem razvoju in rasti. Podjetjem omogoča dodatne vire financiranja in druge prednosti, ki izhajajo iz statusa borzne družbe, malim vlagateljem pa ponuja naložbene možnosti za plemenitenje njihovih prihrankov. 

Osrednje teme dogodka bodo, kakšno je stanje slovenskega trga kapitala, kaj ponuja in zakaj je pomembno, da imamo razvit in dobro delujoč kapitalski trg. 

Govorci so izkušeni strokovnjaki iz finančne industrije. Tema je posebej aktualna za slovenska podjetja. Slišali boste lahko, kakšne so možnosti za financiranje podjetij z izdajami lastniških in dolžniških vrednostnih papirjev preko borze in kako lahko razpršijo vire financiranja, osrednja tema pa bo okrogla miza z izmenjavo izkušenj predstavnikov slovenskih borznih družb in borze. 

Udeležba na dogodku je brezplačna. Prijavite se lahko na tej povezavi

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano