Uspešna zgodba Tiko Pro: Vodilna sila pri pridobivanju sredstev na razpisih

Člani

19. Marec 2024

Uspešna zgodba Tiko Pro: Vodilna sila pri pridobivanju sredstev na razpisih

Pri medijski hiši Dnevnik so opazili podjetje Tiko Pro, članico SBC, ki je specializirano za svetovanje pri pridobivanju sredstev na razpisih. Podjetje deluje že od leta 2010 in pomaga podjetjem pri pridobivanju tako nepovratnih kot povratnih sredstev na nacionalnih razpisih v Sloveniji, na Hrvaškem in v okviru Evropske unije. Njihove storitve segajo od razvoja projektnih idej do izvedbe projekta, vključno z iskanjem finančne podpore, pripravo projektne dokumentacije in poročanja.

V članku, ki je bil objavljen v Dnevniku, piše, kako podjetje uspešno vodi Kristina Kočet Hudrap skupaj s sodirektorico Martino Anderlič ter kako sta bili direktorici nominirani za mladega menedžerja leta 2023 v organizaciji Združenja Manager.


Tiko Pro je dosegel visoko stopnjo uspešnosti pri pridobivanju sredstev, pri čemer beleži 94-odstotno uspešnost pri projektih v Sloveniji in na Hrvaškem ter osemkrat višjo uspešnost pri projektih neposredno v Bruslju v primerjavi s povprečjem. Podjetje je doslej pomagalo več kot 12 tisoč naročnikom pri odobritvi projektov v skupni vrednosti 210 milijonov evrov.

V Sloveniji so letos na voljo največja nepovratna sredstva za raziskave in razvoj, pri čemer država podjetjem pomaga pri razvoju idej od prototipa do končnega produkta. Tiko Pro sodeluje z večjimi slovenskimi proizvodnimi podjetji na področjih energetske sanacije, izboljšanja produktivnosti ter zelenega prehoda in digitalizacije.

Podjetje redno spremlja aktualne razpise tako na nacionalni ravni kot v Bruslju, kar omogoča pripravo na prihodnje razpise. Pričakujejo, da bodo letos strankam uspeli pridobiti med 30 in 40 milijonov evrov sredstev.

Poleg domačih podjetij Tiko Pro zaupajo tudi tuje multinacionalke, kot sta Motor Oil iz Grčije in United Group iz Nizozemske. Podjetje namerava širiti svojo prisotnost na mednarodnih trgih, pri čemer bo okrepilo svoje ekipe tako v Sloveniji kot na Hrvaškem. 

Celoten članek je na voljo na spletni strani Dnevnika:
https://www.dnevnik.si/1043045882/gazela/novice/podjetja-pograbila-pomoc-pri-pridobivanju-sredstev-na-razpisih

 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano