SBC Intervju | Marko Lukić: Podjetnik, ki sledi naukom vrhunskega športa in narave

Podcast

15. Marec 2024

SBC Intervju | Marko Lukić: Podjetnik, ki sledi naukom vrhunskega športa in narave

Marko Lukić je direktor in lastnik podjetja Lumar ter član upravnega odbora SBC – Kluba slovenskih podjetnikov. Podjetje Lumar je pod njegovim vodenjem postavljalo trende visoko kakovostnih, tehnološko naprednih trajnostnih lesenih objektov za odlično bivalno ugodje. In jih še danes, v Sloveniji in tujini. Za svoje dosežke so prejeli številne certifikate in nagrade. A kdo je Marko Lukić, človek, ki je o trajnostnem razvoju, o zelenem prehodu in ogljičnem odtisu govoril, preden smo o tem začeli govoriti vsi? Kdo je človek, ki je to vpeljal v podjetje, preden so politiki sploh začeli s subvencijami, usmeritvami in cilji, ki niso uresničeni? 
 
Nekdanji vrhunski športnik, ki mu je narava dala toliko, da ji to želi vrniti. Kje se je brusil in kaj vse je dosegel, preden ga je dosegel klic očeta, naj pride v družinsko podjetje? Kaj je Marka Lukića gnalo, da je podjetje, ki so ga prodali skladu, nato odkupil nazaj? In kaj je ključno, da so danes Lumar hiše pojem za skoraj nič-energijske montažne objekte? 
 
Si predstavljate, da za ogrevanje stanovanjske hiše plačate 150 evrov na leto? Na leto! Kaj mislite, za koliko se poveča vrednost slovenskega lesa, ki ga uporabijo za leseno montažno hišo? In zakaj Avstrijci raje kupijo njihove hiše kot svoje, pa cena ni glavni razlog? Ter zakaj za Lumar pomanjkanje kadra na trgu ni problem. 

O vsem tem z Markom Lukićem v SBC intervuju. Z njim se je pogovarjal Gregor Trebušak. 
 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano