Osebne zgodbe za študente, ki jih navdihuje podjetništvo: »Moja pot do uspeha«

Dogodki

29. Marec 2024

Osebne zgodbe za študente, ki jih navdihuje podjetništvo: »Moja pot do uspeha«

Zgodba o uspehu Joca Pečečnika in Igorja Akrapoviča , ki sta vsak na svoj način spisala vrhunsko zgodbo o uspehu na svetovnih trgih, je bila polna izzivov, zahtev in nepričakovanih preobratov. Pečečnik, ustanovitelj Interblocka, je ustvaril svetovno priznano blagovno znamko v igralniški industriji, preden je podjetje prodal leta 2022 in naložil v nove projekte, vključno z oskrbo z pitno vodo in golfsko infrastrukturo.

PRIJAVITE SE na dogodek, ki bo 16. aprila, ob 17. uri, v dvorani Smelt v Ljubljani.

Začetki Pečečnika segajo v prejšnjo državo, ko je leta 1989 ustanovil Elektronček, specializiran za varnostne sisteme, ki se je kasneje preusmeril v IT in igralništvo, vse sproženo z enim ključnim telefonskim klicem.
»Moja vizija je bila ustvariti tako dobičkonosen izdelek, da bi se mi izplačalo potovati celo v Avstralijo za prodajo enega samega kosa. Najvišja kakovost in velika cenovna razlika sta bili ključni. To je bil moj sanjski posel.« - Joc Pečečnik
Podobno je Igor Akrapovič, strasten motociklist in nekdanji moto dirkač, svojo podjetniško pot začel ob osamosvojitvi, ko je nemškim ekipam ponudil svoje izpušne sisteme, ki so jih zaradi visoke kakovosti takoj sprejeli.

»Podjetništvo ni za vsakogar, a prav vsak se lahko preizkusi,« razmišlja Akrapovič o tem poklicu, ki prinaša svobodo in družbeno odgovornost.

Danes je skupina Akrapovič s sinonim za vrhunske izpušne sisteme, njihove rešitve cenijo tako vrhunski tekmovalci v avtomoto športu kot zaljubljenci v avtomoto šport. Izpušni sistemi Akrapovič so tekmovalcem pomagali do več kot 100 naslovov svetovnih prvakov. Skupina Akrapovič ima danes skoraj 1.800 zaposlenih, prisotni so na več kot 80 svetovnih trgih, poslovno rastejo naprej. 

Klub želi prenašati znanje na mlade

Joc Pečečnik in Igor Akrapovič bosta 16. aprila, ob 17. uri svojo podjetniško pot predstavila študentom v dvorani Smelt, Dunajska cesta 160, Ljubljana. 

Z njima se bo pogovarjal Andraž Žurman, ustanovitelj uspešnega podjetja LabCore in predsednik sekcije SBC Mladi, ki deluje v okviru SBC – Kluba slovenskih podjetnikov. SBC Mladi danes povezujejo več kot 110 članov, uspešnih mladih podjetnic in podjetnikov. 

 

geacollage - white.svg               tikopro-white.svg               IT melona.svg               kauch white.svg               labcore - white.svg

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano