Gourmet Cup Ljubljana, kjer se na enem mestu srečajo kulinarika, smučanje in zabava

Člani

07. Marec 2024

Gourmet Cup Ljubljana, kjer se na enem mestu srečajo kulinarika, smučanje in zabava

Gourmet Cup Ljubljana, kjer se na enem mestu srečajo kulinarika, smučanje in zabava, je dogodek, ki že vrsto let privablja tako znane gostinske obraze kot tudi ljubitelje kulinarike in smučanja.

Letošnji je potekal 4. marca na Krvavcu. Pritegnil je rekordno število udeležencev, med njimi številne kuharske mojstre, gostince, vinarje in dobavitelje, kar je jasen dokaz, da slovenska gostinska scena potrebuje takšne družabne dogodke. Na dogodku so izstopali tudi mladi talenti iz gostinskih šol, ki so pod mentorstvom priznanih kuharskih mojstrov navduševali s svojimi kreativnimi jedmi.

Član SBC, podjetje Jezeršek gostinstvo, ki je tudi organizator dogodka, je na koncu poskrbel za vse ljubitelje kulinarike na Gourmet večerji na zajli.

Te je razvajal gostujoči ljubljanski chef in prejemnik Michelinove zvezdice in zelene zvezdice Luka Košir z Griča. Gostom kulinarične  ki je gostom postregel s sodobnimi Okusi Ljubljane. Postregel je avtorsko jed iz kakovostnih lokalnih sestavin in fermenti – goveja rebra, v loju zorjeno zelje, korenje nukazuke. Za sladico je tudi tokrat poskrbel Tomaž Bolka iz Gostilne Krištof, ki je skupaj s folklorno skupino iz Cerkelj vsem gostom v koči Sonček na Krvavcu pričaral nepozaben večer. 

Promocija gostinskega poklica in druženje kolektivov 

Gourmet Cup Ljubljana, ki na Krvavcu na enem mestu združuje kuharske mojstre, gostince, vinarje, dobavitelje in ljubitelje kulinarike, je zadnja leta več kot le sinonim za odlično hrano, zabavo in druženje. Je namreč tudi enkratna priložnost za promocijo gostinskega poklica med mladimi ter izjemna priložnost za nepozaben timbilding gostinskih kolektivov in sklepanje novih poslovnih vezi.

Martin Jezeršek, direktor podjetja Jezeršek gostinstvo in član upravnega odbora SBC, pojasnjuje: »Veseli nas, da se je dogodka udeležila takšna množica ljudi. Predvsem pa smo ponosni na dejstvo, da so se dogodka udeležili kolegi gostinci, vinarji in dobavitelji iz cele Slovenije. Pri tem se ne gledamo kot na konkurenco, temveč kot na enotno skupnost, ki se na takšnih dogodkih združuje in povezuje. Za nas je ključnega pomena graditi in negovati tovrstne medsebojne odnose, saj verjamemo v moč sodelovanja in soustvarjanja skupnega kulinaričnega prostora. Veseli smo, da se dogodku radi pridružujejo tudi mladi talenti iz gostinskih šol, kjer lahko ustvarjajo in se predstavijo.«

MKP_3422.jpgž

MKP_4103.jpg

Gourmet zajtrk za energijo in medalje za hitrost

Dan na Krvavcu se je začel z bogatim Gourmet zajtrkom, kjer je udeležence z Ljubljanskim zajtrkom – okrepčilno zeliščno kapučino juho Valentina Vodnika in zmajevim piškotkom, razvajala kuharska mojstrica Karmen Kozjek z Dvora Jezeršek. 

Po zajtrku sta sledila žreb startnih številk in tekma za Gourmet pokala, kjer se je 97 smučarjev in deskarjev v šestih kategorijah potegovalo za najvišje stopničke. Tekmo je ponosno otvoril direktor RTC Krvavec Jani Janša, prav tako član SBC - Kluba slovenskih podjetnikov. 

Domači okusi mladih talentov in fini okusi za najzahtevnejše 

Gourmet Cup Ljubljana si zadnja leta vse bolj prizadeva tudi za razvoj mladih talentov in promocijo gostinskega poklica med mladimi. Tako so udeleženci na dogodku lahko okušali kreativne jedi nadobudnih dijakov in študentov sedmih gostinskih šol, ki so jih pod mentorstvom slovenskih kuharskih mojstrov pripravljali na temo 'slovenski street food. Pripravili so različne jedi, od kuhane govedine s kruhovo rolado do krapov s karameliziranimi lešnik in različnih vrst burekov do govejih burgerjev s slanino.

MKP_3622.jpg

MKP_3854.jpg

Vse ljubitelje finih okusov sta z dodatno animacijo razvajala Johann Schlag, finski šampion v odpiranju ostrig, ki je pred gosti pripravljal sveže ostrige, in Helmut Schlader, ki je postregel najboljši jesetrov kaviar Alpenkaviar izpod avstrijskih gora.

Za bogat izbor izjemnih šampanjcev in ekskluzivnih penin priznanih blagovnih znamk, med katerimi so izstopali Louis Roederer, Medot, Monterosso, Puklavec Family Wines, Radgonske gorice in drugi, je poskrbel še en član SBC, podjetje Koželj, Hiša dobrih vin. 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano