Člana SBC prejela nagrado za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

Člani

06. Marec 2024

Člana SBC prejela nagrado za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke

Gospodarska zbornica Slovenije je za leto 2023 podelila štiri nagrade za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke, od tega kar dvema članoma SBC - Kluba slovenskih podjetnikov.

Foto Tadej Kreft -4175.jpg

Nagrado za leto 2023 sta tako prejela ustanovitelj in prokurist podjetja Siliko z Vrhnike Janko Koprivec, direktor družbe Roletarstvo Medle iz Novega mesta Robert Medle. 

Čestitamo!

Foto Tadej Kreft -3645.jpg

Siliko

Janko Koprivec je v letu 1984 skupaj z ženo odprl s.p. in začela sta proizvodnjo na manj kot 30 m² domače garaže. Leta 1993 je s.p. preoblikoval v d.o.o. V letu 2003 je kupil del proizvodnih prostorov v Boštanju pri Sevnici, ob povečanju obsega dela in prostorskih potreb v orodjarni v Brezju pa je razširil svoje poslovne prostore na Vrhniki.

Foto Tadej Kreft -3483.jpg

Roletarstvo Medle

Robert Medle je predstavnik druge generacije družinskega podjetja, ki se je razvilo iz očetove obrtne delavnice pred 47 leti. Iz servisnega podjetja za montažo rolet se je z leti preoblikovalo v proizvodno podjetje. Glavni produkti so rolete in žaluzije ter proizvodnja polizdelkov za izdelavo rolet, žaluzij in PVC oken. Robert Medle je postal direktor pri 32 letih, dejansko pa je bil v podjetje vpet že od otroštva. Pod njegovim vodstvom se je število zaposlenih povečalo s 50 na 200, po javno objavljenih podatkih je Roletarstvo Medle d.o.o., Novo mesto vodilni slovenski proizvajalec v panogi. Osredotočeno je na prodajo B2B partnerjem, ki so povezani z gradnjo in adaptacijami stanovanjskih in poslovnih objektov.

Nagrada za izjemne gospodarske in podjetniške dosežke je najstarejša in najprestižnejša tovrstna nagrada v Sloveniji, ki jo GZS podeljuje že od leta 1969. 

Vir: GZS

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano