Zdrave finance podjetja: Ključ do stabilnosti in rasti v sodobnem poslovnem svetu

Dogodki

16. Februar 2024

Zdrave finance podjetja: Ključ do stabilnosti in rasti v sodobnem poslovnem svetu

V času, ko poslovni izzivi postajajo vse bolj kompleksni in nepredvidljivi, je ključnega pomena, da podjetja razvijejo robustne in prožne finančne strategije. S tem namenom Maribor 7. marca gosti dogodek Zdrave finance podjetja, platformo za izmenjavo znanj in izkušenj, namenjeno podjetnikom, ki si prizadevajo za finančno odličnost.

Vas zanima udeležba? Prijavite se lahko na tej povezavi.

Dogodek združuje priznane strokovnjake iz finančne industrije, ki bodo udeležencem predstavili najsodobnejše pristope k upravljanju financ, od optimizacije denarnega toka do inovativnih načinov financiranja. S poudarkom na praktičnih nasvetih in strategijah je cilj dogodka opolnomočiti podjetja za učinkovito navigacijo skozi finančne izzive in izkoristiti priložnosti za rast.

Prijava je možna do zapolnitve kvote 100 prostih mest.

Razumevanje in uporaba kreditnega zavarovanja

Ena izmed ključnih tem bo uporaba kreditnega zavarovanja kot orodja za zmanjšanje tveganj in zagotavljanje stabilnosti. Aleksander Vidovič iz družbe Acredia bo delil vpoglede v to, kako lahko podjetja izkoristijo kreditno zavarovanje za zaščito pred neplačili in kako to vpliva na njihove možnosti za pridobivanje financiranja.

Alternativni viri financiranja za izboljšanje likvidnosti

Pomemben del programa bo namenjen raziskovanju alternativnih virov financiranja (kot so financiranje dobavaiteljev, financiranje kupcev, faktoring in drugi alternativni viri) kot učinkovitega orodja za izboljšanje likvidnosti. Nejc Apšner iz Nekster Finance bo predstavil, kako lahko podjetja s pomočjo faktoringa pospešijo svoj denarni tok in si zagotovijo potrebna sredstva za operativno delovanje in investicije.

Upravljanje terjatev in restrukturiranje za boljšo finančno prihodnost

Ključen del programa bo posvečen tudi razumevanju in obvladovanju terjatev ter restrukturiranju kot bistvenim elementom za zagotavljanje dolgoročne finančne stabilnosti. Igor Stražišnik, direktor podjetja Prohit, bo z udeleženci delil dragocene vpoglede v učinkovite strategije za upravljanje terjatev. Predstavil bo, kako pravilno identificirati in obravnavati težavne terjatve ter kako lahko proces restrukturiranja pomaga podjetjem obnoviti in ohraniti finančno zdravje.

Inovacije v finančnem upravljanju

Dogodek bo prav tako osvetlil pomen digitalizacije in tehnoloških inovacij v finančnem sektorju. Udeleženci bodo spoznali, kako lahko digitalna orodja in platforme poenostavijo finančno upravljanje in prispevajo k večji preglednosti in učinkovitosti.

Mreženje in izmenjava izkušenj

Poleg predavanj in delavnic bo dogodek ponudil tudi bogate priložnosti za mreženje, kjer bodo udeleženci lahko vzpostavili stike z drugimi podjetniki in finančnimi strokovnjaki. Ta interakcija bo omogočila izmenjavo izkušenj, primerov dobrih praks in razvoj potencialnih poslovnih partnerstev.

Z dogodkom Zdrave finance podjetja Maribor postaja stičišče za vse, ki želijo svoje podjetje voditi z jasno finančno vizijo in strategijo. Vabljeni ste, da se nam pridružite in skupaj z nami raziščete, kako lahko vaše podjetje doseže finančno odličnost in trajnostni razvoj.

Zakaj je udeležba nepogrešljiva?

Udeležba na dogodku "Zdrave finance podjetja" ni le investicija v vaše podjetje; je investicija v vašo podjetniško prihodnost. S praktičnimi delavnicami, ki temeljijo na realnih primerih, in interaktivnimi diskusijami, ki spodbujajo kritično razmišljanje, bo ta dogodek:
1. Razširil vaše razumevanje sodobnih finančnih izzivov in rešitev.
2. Opremil vas z orodji in tehnikami za izboljšanje finančne učinkovitosti.
3. Omogočil vam, da iz prve roke slišite uspešne zgodbe in se učite iz izkušenj vodilnih strokovnjakov.

Za več informacij in prijave obiščite www.zdrave-finance.si.

Vaša prisotnost na tem dogodku ni samo priložnost za učenje, ampak tudi pomemben korak k finančni vzdržnosti in uspehu vašega podjetja.

Prijava je možna do zapolnitve kvote 100 prostih mest.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano