Vila Planinka prejela kar dve nagradi za najboljši butični kongresni hotel v Novi Evropi!

Člani

22. Februar 2024

Vila Planinka prejela kar dve nagradi za najboljši butični kongresni hotel v Novi Evropi!

Mednarodna komisija tekmovanja Meeting Star (Kongresna zvezda) je na prestižnem dogodku v Cankarjevem domu razglasila hotel Vila Planinka 5* na Jezerskem za zmagovalca v kar dveh kategorijah.

Slavili so kot najboljši butični kongresni hotel v Sloveniji 2023/24 in postali absolutni zmagovalci v kategoriji najboljši butični hotel in destinacija za leto 2023/24 v mednarodni konkurenci držav, ki sestavljajo Novo Evropo in v kongresni industriji prinašajo svežo energijo in zagon.

Čestitamo! 

Podelitev je potekala v okviru vodilnega dogodka industrije srečanj Conventa Trade Show.

Butičnost kot nov trend kongresnega turizma

Kar 300 hotelov iz vse Evrope je bilo ocenjenih po strogih kriterijih. Med njimi je mednarodna strokovna komisija z eno najvišjih ocen v zgodovini tekmovanja ocenila prav Vilo Planinko na Jezerskem. Strokovnjaki iz industrije z bogatimi izkušnjami pri organizaciji dogodkov in obsežnim znanjem v hotelskem poslovanju so vili namenili kar 4,98 od skupno 5 točk. 

Svojo odločitev so utemeljili takole: »Trajnostna preobrazba v hotelski industriji je ključna za ustvarjanje bolj odgovorne industrije srečanj. Kako uresničiti trajnostno preobrazbo v praksi, najbolje ponazarja prav Vila Planinka. Hotel vzorno predstavlja novo generacijo butičnih hotelov, ki bi morala navdihniti velike hotelske verige. Dokazuje, da manj pomeni več in da se turizem lahko razvija v harmoniji in ravnotežju z naravo ter lokalnimi prebivalci na Jezerskem. Pod geslom Manj, a boljše je alpski chalet del širše pobude gorniških vasi, ki spodbuja harmonijo med ljudmi in naravo. Slogan zajema bistvo Vile Planinka. S svojo predanostjo in dejanji gredo vedno dlje, da bi le zagotovil in dvignili kakovost. Zato ocenjevalci menimo, da si zasluži naziv najboljšega slovenskega butičnega kongresnega hotela za leto 2023/2024.«

Butični hotel na Jezerskem je nosilec naslova Meeting Star 2023/2024.

vila 2.jpg

vila 3.jpg

 

»Kar zares ostane v spominu, je pristna izkušnja« 

Član SBC Marjan Batagelj, ki se je dogodka Meeting Stars udeležil s soprogo in vodjo marketinga Katjo Dolenc Batagelj ter hčerko – prevzemnico – Lano Batagelj, je ob prevzemu nagrade povedal: »Mnogi so me čudno gledali, češ, da obnavljam hotel na podeželju, daleč stran od mestnih središč in trgovskih centrov, daleč stran od ljudi. V smislu: 'Kdo bo pa tja gor hodil?'«. Kot pravi, niso razumeli trajnostne filozofije, ki ji tudi sa sledi, zato so dogodki, kot je ta, zanj dokaz, da delajo prav. Četudi ni najbolj enostavno, dodaja Batagelj. 

V intervjuju, ki ga je dal ob razglasitvi finalistov za revijo Kongres, je spregovoril tudi o tem, zakaj je beseda trajnost ena najbolj zlorabljenih besed in kakšno vlogo bo umetna inteligenca odigrala v prihodnosti turizma. Zanimiv je njegov odgovor na vprašanje, kaj je glavni problem kongresnega turizma: »Vse preveč, se mi zdi, se kongresni turizem fokusira na 'stvari in količino hrane' v upanju, da bo to navdušilo goste. A tisto, kar zares osrečuje, kar zares ostane v spominu, je pristna izkušnja.«

Kako uresničiti trajnostno preobrazbo v praksi, najbolje ponazarja prav Vila Planinka. Hotel vzorno predstavlja novo generacijo butičnih hotelov, ki bi morala navdihniti velike hotelske verige.

Temu, da lahko pristno izkušnjo doživite samo pri najboljših, med katerimi je tudi Vila Planinka, je na prireditvi pritrdil organizator dogodka in soustanovitelj Convente Gorazd Čad, ki je izpostavil, da je bistvo kongresnega turizma povzeto v lepi slovenski besedi srečanja, ki v sebi nosi srečo.

S tem se vsi, ki ustvarjamo zgodbo Vile Planinka, z lahkoto poistovetimo, saj je bistvo naše filozofije osrečevati, sreča in osrečevanje pa sta v industriji srečanj postala najbolj pomembna in iskana, pravijo v družbi Postojnska jama, ki upravlja Vilo Planinka. 

Vila Planinka – odklop, ki napolni 

Vili Planinka je alpski chalet z 22 unikatnimi sobami, restavracijo z Michelinovim priporočilom, wellnessom in vinsko sobo deluje kot podaljšek neokrnjene narave Jezerskega. K njim prihajajo vsi, ki iščejo odmik od mestnega vrveža in ki razumejo, da se najboljše poslovne ideje rojevajo v neformalnem okolju in želijo poslovne sestanke nadgraditi s sproščujočimi aktivnostmi v naravi, se pohvalijo v vili.  

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano