SBC člani združili moči: nepozabno kulinarično druženje na Krvavcu

Člani

14. Februar 2024

SBC člani združili moči: nepozabno kulinarično druženje na Krvavcu

Gourmet Cup Ljubljana, že tradicionalno smučarsko-kulinarično druženje, bo letos na smučišču Krvavec potekal v ponedeljek, 4. marca. Na enem mestu se bodo ponovno zbrali znani obrazi slovenske gostinske scene, vrhunski kuharji, mladi talenti, slovenski vinarji, lokalni dobavitelji in ljubitelji kulinarike.

Dogodek, ki ga že osmič zapored organizira podjetje Jezeršek gostinstvo v partnerstvu z​​​ RTC Krvavec, Koželjem, Hišo dobrih vin in Turizmom Ljubljana, ni le sinonim za vrhunsko kulinarično doživetje na snegu, temveč je tudi izjemna priložnost za nepozaben timbilding gostinskih kolektivov ter vzpostavljanje novih poslovnih vezi. Poleg tega je dogodek odlična promocija gostinskega poklica med mladimi, priložnost za povezovanje, spodbujanje in izobraževanje. Gourmet Cup Ljubljana tako nedvomno prispeva k nadaljnjemu razvoju in prepoznavnosti gastronomske odličnosti Ljubljane, regije in Slovenije.

Okusen Gourmet zajtrk in napet boj za Gourmet pokal

Po jutranji registraciji sledi žreb štartnih številk in okusen Gourmet zajtrk, kjer bo mogoče pokusiti tudi ljubljanski zajtrk, iz sestavin, ki izhajajo iz zelenih nabavnih verig po načelu »iz lokalne njive na lokalno mizo, do gosta«, ter originalno Pohorsko šunko Filipa Flisarja. Za jutranji odmerek energije bo poskrbel tudi Mercator, s 100-% ekološko pridelanimi in visokokakovostnimi izdelki linije Bio Zone. Potem ko se bodo udeleženci okrepčali, si bodo najbolj zagnani obuli smučarske čevlje, zapeli smuči in se podali v boj za zmagovalne stopničke za Gourmet pokal. Po belih strminah priljubljenega smučišča Krvavec, ki je letos bogatejši za novo šestsedežnico, se bodo tekmovalci potegovali za medalje v šestih kategorijah. Najhitrejše tudi tokrat čakajo številne lepe nagrade, med drugim bo RTC Krvavec najhitrejšemu med vsemi podaril nepozabno poletno doživetje na Krvavcu, zmagovalec v kategoriji gostincev pa bo prejel prav posebno nagrado – triletni najem profesionalnega pomivalnega stroja (Winterhalter) in enoletni najem profesionalnega ledomata (Pulito Solutions).

Gourmet Cup Ljubljana 2024.jpg

Mlade kuharske zvezde in zvezda večera Samuel Lucas

Poleg neformalnega druženja kolegov gostincev in vinarjev si dogodek v zadnjih letih močno prizadeva pripomoči k promociji gostinskega poklica med mladimi. Tako bodo za gurmansko razvajanje na Gourmet na snegu na Plaži Krvavec tudi letos poskrbeli mladi kuharski talenti iz kar sedmih slovenskih gostinskih šol pod mentorstvom vrhunskih slovenskih kuharskih mojstrov. Med njimi Višja strokovna šola za gostinstvo in turizem Maribor z mentorjem Sebastjanom Plevčakom (Restavracija 7), Višja šola za gostinstvo, velnes in turizem Bled z mentorjem Simonom Bertoncljem (Hoteli Sava, Hotel Toplice Bled), Biotehniški izobraževalni center Ljubljana – BIC Ljubljana z mentorjem Luko Koširjem (Grič), Strokovni izobraževalni center Alme M. Karlin iz Celja z mentorjem Rokom Martinčičem (Gostilna Jež), Srednja šola za gastronomijo in turizem Ljubljana z mentorjem Igorjem Jagodicem (Restavracija Strelec), Srednja gostinska in turistična šola Radovljica z mentorjem Davorjem Družincem (Društvo kuharjev in slaščičarjev Slovenije) in Srednja poklicna in strokovna šola Zreče z mentorjem Andrejem Smogavcem (Restavracija Spargus).

Mag. Petra Stušek, direktorica Turizma Ljubljana, izpostavlja: »Gastronomske destinacije se zavedamo, da so za razvoj kulinarične ponudbe ključne sveže ideje, ki jih na naše mize prinašajo nadobudni mladi talenti. S ponosom sodelujemo kot partnerji projekta, ki aktivno promovira gostinstvo med mladimi in jim omogoča edinstveno priložnost, da se na enem mestu predstavijo, izobražujejo in povezujejo. Verjamem, da to nedvomno prispeva k nadaljnjemu razvoju in prepoznavnosti naše kulinarike, hkrati pa tudi spodbuja večje zanimanje za vpis v gostinske šole, kar še dodatno krepi naš kulinarični potencial.« Kot se za popolno kulinarično razvajanje na snegu spodobi, tudi tokrat na Gourmet Cup Ljubljana ne bodo manjkali izjemni šampanjci in ekskluzivne penine priznanih blagovnih znamk. Med njimi bodo izstopali Louis Roederer, Medot, Monterosso, Puklavec Family Wines, Radgonske gorice in drugi, za katere bo tudi letos poskrbel partner dogodka – Koželj, Hiša dobrih vin. Za dodatno osvežitev in popolno harmonijo okusov bodo na voljo tudi priljubljen koktajl Aperol Spritz in sladoledi Algida, ki bodo pričarali pravo poletno vzdušje kar na smučišču.

Organizator dogodka Jezeršek gostinstvo si z dogodkom Gourmet Cup Ljubljana prizadeva k povezovanju gostincev in vinarjev in spodbuja, da dogodek izkoristijo za grajenje odnosov v svojih kolektivih oz. t.i. timbilding.

Jure Jezeršek, poslovni direktor Jezeršek gostinstvo spodbuja: »Letos želimo dogodek dvigniti na še višjo raven, tako kot to znamo Jezerški. Poleg vrhunske kulinarike, izbranih šampanjcev in penin bomo s prav posebnim glasbeno-plesnim spektaklom poskrbeli za nepozabno doživetje na snegu. Dogodek pa ni le priložnost za uživanje v gastronomskih dobrotah, med katerimi bodo na voljo tudi ostrige in najboljši jesetrov kaviar iz apneniških Alp, temveč je tudi odlična priložnost za timbilding kolektivov gostincev in vinarjev. Zato si še posebej želimo, da se dogodka udeležijo tako veliki kot manjši kolektivi v čim večjem številu, saj bodo lahko skupaj brezskrbno uživali prost dan in gradili trajne vezi med seboj.« Seveda pa Gourmet Cup Ljubljana ne bi bil pravi smučarski dogodek, če ga ne bi zaključili z nepozabno après-ski zabavo na Plaži Krvavec, ki jo bo še dodatno začinil priljubljeni slovenski pevec in kitarist Samuel Lucas.

Gourmet večerja na zajli z Luko Koširjem

V torek, 5. marca, bo v okviru Gourmet Cup Ljubljana potekala posebna različica Gourmet večerja na zajli. Za pravo presenečenje v krvavških gondolah, kar 1.500 m visoko, bodo s svojimi kulinaričnimi mojstrovinami poskrbeli Jezerškovi, Tomaž Bolka iz Gostilne Krištof in gostujoči chef, eden najbolj talentiranih, ustvarjalnih in zanimivih slovenskih chefov mlade generacije ter prejemnik Michelinove in zelene zvezdice, Luka Košir iz Griča.

Goste kulinaričnega zajlanja bo razvajal s sodobnimi Okusi Ljubljane, in sicer z avtorsko jedjo iz kakovostnih lokalnih sestavin in svojimi fermenti.

Prihaja kulinarični vrhunec te zime. Nabrusite brbončice.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano