SBC člana lahko z najmlajšimi obiščete v Minicity Ljubljana

Člani

05. Februar 2024

SBC člana lahko z najmlajšimi obiščete v Minicity Ljubljana

Član SBC, podjetje Press Clipping je v Minicity Ljubljana slavnostno otvoril "Informacijsko hiško", kjer bodo kot so zapisali v sporočilu za javnost, »otroci spoznavali svet medijev in informacij«. 

Ta edinstveni projekt je zasnovan, da otrokom na zabaven in interaktiven način predstavi svet medijev in informacij, ter jih uči o pomenu medijske pismenosti. Otvoritev predstavlja začetek nove dobe v izobraževanju o medijski pismenosti med najmlajšimi in je del naše zaveze k spodbujanju kritičnega mišljenja in odgovornega deljenja informacij. 

Cilj: razširiti znanje in razumevanje medijske pismenosti med najmlajšimi
Press Clipping se je projekta "Informacijska Hiša" lotili z jasnim ciljem: razširiti znanje in razumevanje medijske pismenosti med najmlajšimi. Njihovo poslanstvo je obogatiti otroke z orodji in veščinami, ki so potrebne za kritično ocenjevanje informacij v vse bolj digitaliziranem svetu. V podjetju verjamejo, da je razvoj teh sposobnosti ključen za oblikovanje informiranih, odgovornih in proaktivnih članov družbe. 
Ta projekt predstavlja njihovo zavezanost k izobraževanju in željo po ustvarjanju trajnostne prihodnosti, kjer bodo otroci sposobni razlikovati med resničnimi informacijami in dezinformacijami.

Kaj je Informacijska hiša?
Informacijska Hiša" je prostor, kjer otroci lahko razvijajo digitalne veščine in se učijo prepoznavati zanesljive vire informacij. S tem projektom Press Clipping krepi svojo vlogo v skupnosti kot zagovornik medijske pismenosti in izobraževanja. Poslanstvo podjetja kot pravijo se nadaljuje z razvojem dodatnih programov in delavnic, ki bodo podpirali otroško radovednost in željo po znanju v varnem in spodbudnem okolju.

»Posebne zahvale izrekamo vsem, ki so prispevali k uspešni realizaciji projekta "Informacijska hiša". Hvala Minicity Ljubljana za neprecenljivo podporo in sodelovanje, ki je bilo ključno za izvedbo tega projekta. Iskrena hvala ekipi iz Varstveno delovnega centra POLŽ Maribor za njihov prispevek lesenih tabel in čepkov, ki bodo otrokom omogočili interaktivno učenje. Prav tako se zahvaljujemo Mladinski knjigi in ekipi Media24 za zagotovitev revij in časopisov, ki bodo otrokom omogočili, da sami raziskujejo svet medijev. Vaša podpora in prispevki so bili nepogrešljivi za začetek te čarobne pustolovščine,« so še zapisali člani SBC.
 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano