Letošnje razpisno superleto podjetjem prinaša ogromno priložnosti

Dogodki

09. Februar 2024

Letošnje razpisno superleto podjetjem prinaša ogromno priložnosti

V SBC Loungu je potekala delavnica o načrtovanih razpisih za kohezijska sredstva v letu 2024. Članica izvršnega odbora SBC in soustanoviteljica ter direktorica svetovanega podjetja Tiko Pro Kristina Kočet Hudrap je predstavila najpomembnejše razpise in prijavne roke v letošnjem letu. To velja za »superleto« znotraj kohezijskega cikla, ki se izteče leta 2027. 

Med letošnjimi razpisi je izpostavila tiste, ki so usmerjeni v olajšave in spodbude za vlaganja v raziskave in razvoj, spodbujanje zaposlitev diplomantov ter razpise, ki spodbujajo vlaganja v energetsko preobrazbo. 

Eu razpisi-6.jpg

Razpisi, ki so še predvideni, pa bodo po njenih besedah močno zeleno obarvani, s čimer sledijo eni od ključnih razvojnih usmerite Evropske unije. Preobrazba rudarskih območij, energetska sanacija, uvajanje okolju prijaznih energentov, razvoj trajnostnih rešitev in nasploh zelena preobrazba gospodarstva je rdeča nit domala vseh razpisov. Ali kot se je slikovito izrazila predavateljica: »Brez zelenega na razpisih skorajda nimate več kaj početi ali pričakovati«. 

Eu razpisi-5.jpg

Udeleženci so z vrsto vprašanj delavnici dali zelo uporaben značaj in tako odnesli vrsto koristnih napotkov o tem, kako se dobro in pravočasno pripraviti na finančno obsežne razpise z evropskih finančnih ukrepov. 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano