Kako so se pred desetletjem povezali najboljši slovenski podjetniki?

Dogodki

05. Januar 2024

Kako so se pred desetletjem povezali najboljši slovenski podjetniki?

Ustanavljanje SBC – Kluba slovenskih podjetnikov skozi medijsko perspektivo.  

Naključje je, da sva urednika magazina SBC pred desetimi leti urejala takrat enega od treh najbolj branih digitalnih medijev v državi, Siol.net – ustanavljanje kluba, ki povezuje najboljše podjetnike, smo spremljali z velikim zanimanjem. Objavljamo izseke iz pogovora s prvim direktorjem Urošem Slakom, ki smo ga na Siol.net objavili na dan novinarske konference z najavo ustanovitve SBC – Kluba slovenskih podjetnikov. Pogovor z Urošem Slakom je potekal dan prej, v nedeljo, 5. januarja. 
»Uroš Slak je okoli sebe zbral podjetnike, ki peljejo Slovenijo iz recesije«»V združenju SBC – Klubu slovenskih podjetnikov je zdravo jedro slovenskega gospodarstva, podjetjem bomo pomagali pri prodoru na tuje trge,« je v pogovoru, ki smo ga na Siol.net objavili pod zgornjim naslovom, izpostavil Slak. O tem, kako ga je pot od televizijskega voditelja (potem ko so mu na nacionalki ukinili oddajo Pogledi Slovenije) zanesla v povsem drugo smer, je povedal: »Joc Pečečnik mi je po ukinitvi oddaje na nacionalki omogočil, da v njegovem poslovnem okolju naredim in razvijem zgodbo, ki bo koristna. Ko sem mu predstavil idejo, se mu je zdela dobra in jo je podprl.« 

KAJ NAM JE JANUARJA 2014 POVEDAL SLAK

Namen združenja, katerega vodenje je za leto dni prevzel direktor Postojnske jame Marjan Batagelj, je zastopanje interesov članov in medsebojna pomoč pri prodiranju na tuje trge. »Članstvo v klubu bomo vsekakor širili. Oglasili se bomo, ko bo treba povedati, kakšen bi moral biti razvoj gospodarstva v Sloveniji ter kakšne ukrepe bi morali sprejemati, če želimo imeti propulzivna podjetja, ki so uspešna na svetovnih trgih.«
O podjetnikih, zbranih v klubu

Člani kluba so od samega začetka lahko postali podjetniki, ki so sami uresničili svojo podjetniško idejo ali so nasledniki družinskih podjetij, ki niso sodelovali v tajkunskih zgodbah, ki niso člani političnih strank, ki plačujejo davke in ki niso v kazenskih postopkih. 

»Ko združimo vse naštete kriterije, dobimo zdravo jedro slovenskega gospodarstva oziroma podjetništva, ki je gibalo razvoja slovenske države. Ti podjetniki peljejo Slovenijo iz recesije, oni so tisti, ki z ustvarjanjem dodane vrednosti omogočajo javno šolstvo, zdravstvo, kulturo, šport in tako naprej,« je ponazoril Slak, ki je v klubu prevzel položaj operativnega vodje. 

CELOTEN ČLANEK JE OBJAVLJEN V SBC MAGAZINU, št. 4.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano