(fotozgodba) Trije člani SBC, tri izkušnje s solastništvom zaposlenih

Dogodki

30. Januar 2024

(fotozgodba) Trije člani SBC, tri izkušnje s solastništvom zaposlenih

Ali lahko solastništvo zaposlenih pripomore k usklajevanju rasti podjetja in h krepitvi sinergij med vodstvom in zaposlenimi?

Odgovor na to vprašanje so podali trije člani kluba: izkušnje in spoznanja o vzpostavitvi in upravljanju modela solastništva so na klubskem dogodku delili podpredsednik SBC dr. Jure Knez, članica upravnega odbora SBC Kristina Kočet Hudrap in član SBC Peter Kosin.

Kristina Kočet Hudrap, lastnica podjetja Tiko Pro, je predstavila primer začetne slabe prakse vpeljave solastništva, in to kljub nasvetom dr. Jureta Kneza, ki je pred njo prehodil uspešno pot vzpostavitve solastništva v lastnem podjetju Dewesoft. Solastništvo je nato uspešno uvedla v drugem poskusu leta 2022. Pri tem je temelj solastništva postal sistem nagrajevanja. Pomembno vlogo pri solastništvu imata še dva dejavnika: odprte poslovne knjige in finančno izobraževanje zaposlenih, je poudarila Kristina Kočet Hudrap. 

Dr. Jure Knez je solastništvo v Dewesoftu začel uvajati leta 2015. Pri tem so se soočali z različnimi izzivi, ki jih je predstavil na dogodku. Dewesoft je danes v Sloveniji vzorčen primer podjetja, ki ima solastništvo zaposlenih. Model lastniških razmerij v Dewesoftu je postavljen tako, da bo deloval tudi v daljni prihodnosti, tudi leta 2100, razloži dr. Jure Knez. 

Član kluba Peter Kosin, lastnik uspešnega podjetja Inea, je s prisotnimi delil izkušnjo modela solastništva zaposlenih, ki ni deloval. Participacijo zaposlenih jim je uspelo uvesti z novo trajnostno obliko solastništva, ki temelji na inovativni shemi, katere temelj je finančni mehanizem za odkup delnic ali deležev od prodajalca.

Vabljeni k ogledu fotozgodbe z dogodka: 

Solastnistvo zaposlenih-01.jpg

Solastnistvo zaposlenih-08.jpg
Solastnistvo zaposlenih-07.jpg

Solastnistvo zaposlenih-05.jpg

Solastnistvo zaposlenih-12.jpg

Solastnistvo zaposlenih-11.jpg

Solastnistvo zaposlenih-10.jpg

Solastnistvo zaposlenih-09.jpg

Solastnistvo zaposlenih-16.jpg

Solastnistvo zaposlenih-15.jpg

Solastnistvo zaposlenih-14.jpg

Solastnistvo zaposlenih-13.jpg

Solastnistvo zaposlenih-20.jpg

Solastnistvo zaposlenih-19.jpg

Solastnistvo zaposlenih-18.jpg

Solastnistvo zaposlenih-17.jpg

Solastnistvo zaposlenih-23.jpg

Solastnistvo zaposlenih-22.jpg

Solastnistvo zaposlenih-21.jpg

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano