Akrapovič in Triumph Racing krepita partnerstvo

Člani

22. Januar 2024

Akrapovič in Triumph Racing krepita partnerstvo

V sezoni 2024 bosta podjetji Akrapovič in Triumph okrepili partnerstvo, saj bo slovenski proizvajalec s svojimi izpušnimi sistemi opremljal Triumph Racingov terenski dirkaški program.

Akrapovičeve izpušne sisteme, ki jih bodo uporabljale ekipe Triumph Racinga, odlikujeta inovativna oblika in konstrukcija. Izdelani so iz lahkih visoko odpornih titanovih zlitin, zaradi česar zagotavljajo optimalno zmogljivost in zanesljivost ob čim manjši teži. Izpušni sistemi izpolnjujejo zahteve FIM in AMA glede omejitev hrupa, vključujejo dušilec s profilirano zunanjo površino za večjo trdnost in vzdržljivost ter poskrbijo za prepoznaven zvok. Vsi dirkači Triumph Racinga si želijo uspešno sezono 2024, kar jim bodo v svetovnem prvenstvu v motokrosu FIM v razredu MX2 in prvenstvu AMA v supermotokrosu pomagali doseči tudi Akrapovičevi izpušni sistemi, ki bodo izboljšali zmogljivost njihovih motorjev.
 Triumph_Racing (5).jpg
Nadaljnje in razširjeno tehnično sodelovanje med podjetjema – poleg njunega močnega sodelovanja na komercialnem področju – je za podjetje Akrapovič hkrati priložnost, da s Triumph Racingom in njegovimi inženirji tesno sodeluje pri testiranju, razvoju in končni izdelavi izpušnih sistemov za lastnike novega motocikla Triumph TF 250-X.
 Triumph_Racing (1).jpg
Samo na področju terenskih dirk je podjetje Akrapovič od leta 2000 z dirkači, ki so imeli na svojih motociklih izpušne sisteme slovenske znamke, doseglo že več kot sto naslovov svetovnih prvakov v najrazličnejših disciplinah. Zadnja dva naslova sta bila dosežena v svetovnem prvenstvu v motokrosu v sezoni 2023, in sicer v razredih MXGP in MX2, kjer sta ponovno prišli do izraza zmogljivost in vzdržljivost Akrapovičevih izpušnih sistemov.


Slavko Alojz Trstenjak, vodja oddelka tekmovalne podpore pri podjetju Akrapovič:
»To je fantastičen projekt in veseli smo, da se nam je ponudila priložnost delati s Triumph Motorcycles. Njihova dirkaška dediščina je neverjetna, saj so bili med prvimi, ki so tekmovali na najvišji ravni terenskih dirk. Pri projektu sodelujemo že od začetka, vsem pri Triumph Racingu pa bi se radi zahvalili za zaupanje v naše partnerstvo, katerega cilj je razvoj popolnoma novega dirkaškega izpušnega sistema za motocikel TF 250-X. To zaupanje je imelo pomembno vlogo pri razvoju celotnega motocikla v smislu njegove zmogljivosti. Komaj čakamo, da vidimo motocikel nastopati v svetu motokrosa, kjer je konkurenca neusmiljena. To je razburljivo obdobje za vse vpletene in celotno podjetje. Celotna Akrapovičeva ekipa želi vsem pri Triumph Racingu uspešen premierni nastop na najvišji ravni dirk v motokrosu in superkrosu ter veliko uspehov.«

Ian Kimber, vodja terenskih programov pri Triumph Motorcycles:
»Razvoj konkurenčnega dirkaškega programa ne temelji samo na predanosti inženirjev, ekip in dirkačev, ampak tudi na vzpostavljanju partnerstev z najboljšimi podjetji v industriji. Pri izpušnih sistemih je bilo podjetje Akrapovič logična izbira. Sodelovanje s podjetjem Akrapovič kot z razvojnim partnerjem za naš terenski dirkaški program omogoča, da lahko iz dirkaških motorjev pridobimo največjo zmogljivost. Akrapovičeva zgodovina na področju motošporta, skupaj z neverjetnim znanjem in predanostjo razvoju in izdelavi visoko zmogljivih izpušnih sistemov, v industriji nima para. Podjetje je pokazalo, da verjame v naš dirkaški program, zato že komaj čakamo na skupno premierno sezono 2024.«

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano