Ustanovna članica SBC prejela prestižno nagrado za izjemen prispevek k razvoju podjetništva žensk

Člani

13. December 2023

Ustanovna članica SBC prejela prestižno nagrado za izjemen prispevek k razvoju podjetništva žensk

Članica SBC, Tanja Skaza je prejela prestižno nagrado za izjemen prispevek k razvoju podjetništva žensk v srednji in jugovzhodni Evropi med 107. kandidati iz devetih držav. S ključno vlogo v podjetju Skaza je prepričala strokovno komisijo, ki se je pod njenim vodstvom preoblikovalo iz garažnega v visokotehnološko razvojno podjetje.

Danes Skaza deluje na 56 trgih, kjer širi trajnostno poslovanje v sodelovanju z globalnimi multinacionalkami, pri čemer so prihodki poskočili iz štirih na 40 milijonov evrov letno. Hkrati je ustanovila Inštitut Skaza, katerega temeljno poslanstvo je opremiti lastnike in direktorje podjetij z veščinami za krepitev lastne vrednosti in vrednosti njihovih zaposlenih, spodbujanje kreativnega razmišljanja ter krepitev organizacijske kulture, ki krepi zavzetost zaposlenih.

»Vse to so namreč ključne sestavine za uspešno poslovanje podjetij,« poudarja Tanja Skaza. 

Pri razvoju lastne blagovne znamke Skaza so sledili jasnim ciljem, začenši s trajnostnim poslovanjem. Vsako leto vdihnejo novo življenje pet tisoč tonam plastike, pri čemer je ključen podatek, da je 43 odstotkov reciklata. Skaza danes postavlja trende v svetovni elektro- in pohištveni industriji. Ključna gonilna sila njihovega uspeha so njihovi zavzeti zaposleni in usklajeni timi. »Gradimo močno ekipo s timbildingi, nudimo interna in eksterna izobraževanja, kar je potrdila tudi letošnja nagrada za top investitorja v izobraževanja,« poudarja Skaza. Dodatno k razvoju prispevajo lastne ideje z inovativnim pristopom BIPS ( Brezmejne Ideje Plastike Skaza). Vse to so pristopi, s katerimi razvijajo potenciale in kreativnost zaposlenih. Matrična organiziranost je ključna, saj vsak zaposleni velja za ustvarjalca. »Verjamemo, da vsak prispeva k rasti in uspehu podjetja, povečanju dodane vrednosti, pridobivanju novih strank in izgradnji ugleda,« pravi Skaza. Deljenje pohval in postavljanje zaposlenih na piedestal z natečajem "Vse zmage štejejo" ter izborom najboljših sodelavcev in vodje so le nekateri od načinov, s katerimi gradijo pozitivno kulturo v podjetju.

Tanja Skaza je pred tremi leti postavila nov mejnik z ustanovitvijo Inštituta Skaza. »Inštitut predstavlja srce naše predanosti, da opolnomočimo podjetnike in lastnike podjetij. S strokovnim znanjem in deljenjem ključnih veščin omogočamo doseganje ciljev ter krepitev zmagovalne organizacijske kulture. Z zanosom želimo, da postane Inštitut Skaza ne le vodilo, temveč motor navdiha za vse, ki si prizadevajo za osebno zadovoljstvo, poslovni uspeh in rast podjetja,« poudarja nagrajenka.Skaza 2.jpg
 
Prestižno nagrado Stvaratelji za stoljeća je prvič prejela leta 2016, medtem ko je letošnje priznanje že drugo. »Naša ambicija je razširiti poslanstvo Inštituta Skaza tudi na Balkan, s čimer bomo širili naše znanje ter prispevali k okrepitvi hrvaškega gospodarstva in k dvigu dodane vrednosti slovenskega«.Svetovni kongres podjetnikov "Stvaratelji za stoljeća" poteka od leta 2014 in si prizadeva javno izpostaviti vizionarje in voditelje, ki s svojim delom, znanjem ter ustvarjalnostjo oblikujejo prihodnost in spodbujajo napredek v skupnosti. Do danes je bilo podeljenih več kot 300 nagrad "Stvaratelji za stoljeća" v 11 državah.
 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano