Prižig lučk v praznični Postojnski jami

Člani

01. December 2023

Prižig lučk v praznični Postojnski jami

Medtem ko največja slovenska mesta in svetovne prestolnice, kot so Sydney, New York in Pariz, napovedujejo svečan prižig lučk, so v največji turistični jami v Evropi že prižgali lučke na praznično okrašeni jelki v Koncertni dvorani Postojnske jame.

»S simbolično razsvetlitvijo v podzemlju oznanjamo začetek adventnega časa in napovedujemo najbolj čarobne, že 33. Žive jaslice v Postojnski jami. Gre za absolutno največji dogodek v božično-novoletnem času v Sloveniji,« sporočajo iz Postojnske jame. 

Veseli december je tu! Po ulicah se vrtijo znani napevi v duhu Bele snežinke in All I Want for Christmas is You, na višinah z avtodvigali  komunalne službe postavljajo še zadnje okraske, odpirajo se stojnice, trgovci dopolnjujejo detajle v vitrinah, reke ljudi hitijo z nakupi pred prihodom prvega od treh dobrih mož. V Postojnski jami je mirno. 

Prav tako, kakor v adventnem času mora biti. Mirno in polno pričakovanja. V Parku diši po praznikih, s simboličnim prižigom lučk na eni največjih novoletnih jelk v podzemlju pa se tudi pri nas začenja najlepše pričakovanje! Pričakovanje že 33. Živih jaslic v Postojnski jami. 

postojnska jama 1.jpg

postojnska jama 2.jpg

»Priprave na adventni čas smo začeli že takrat, ko se je večina še predajala toplim poletnim žarkom na obali,« z nasmehom pripoveduje predsednik upravnega odbora Postojnska jama Marjan Batagelj. »Prav zato, ne dvomimo, da bomo z doživetjem Božične pravljice, kot mnogi imenujejo naše žive jaslice, uresničili največja pričakovanja in presenetili tudi največje skeptike.«

Žive jaslice v Postojnski jami so družinski spektakel, ki se vsako leto dogaja vzdolž pet kilometrov dolge turistične poti Postojnske jame in je na sporedu med 25. in 30. decembrom. Otrokom iskrice prižiga vznemirljiva vožnja z jamskim vlakcem, letošnji dogodek pa vzbuja pozornost tudi zaradi mednarodne zasedbe vrhunskih pevcev in bogate kostumografije.   

Foto: Žiga Intihar, Iztok Medja

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano