Člani SBC pomagali 28 družinam, ki so jim poplave spremenile življenje

Dogodki

20. December 2023

Člani SBC pomagali 28 družinam, ki so jim poplave spremenile življenje

V pomoč prizadetim v avgustovskih poplavah sta se aktivno vključila tudi SBC – Klub slovenskih podjetnikov in fundacija Rdeča žoga. Klub in fundacija sta s pomočjo članov zbrala skoraj 65 tisoč evrov, s katerimi smo lahko pomagali po vsej državi.  

- 19 družin je na predlog članov SBC prejelo skupno 38.500 evrov 
- 25 tisoč evrov smo donirali občini Črna na Koroškem, ta pa je sredstva na predlog županje Romane Lesjak razdelila 9 družinam 

Članom, ki ste pomagali, se iskreno zahvaljujemo za srčnost in pomoč! 

SBC – Klub slovenskih podjetnikov je s pomočjo fundacije Rdeča žoga po avgustovskih poplavah zbral 64.500 evrov za prizadete v naravni nesreči. Ob zbiranju sredstev smo člane prosili, da nas obvestijo o družinah v njihovem lokalnem okolju, ki so v poplavah utrpele veliko škodo. Tako smo sredstva namenili neposredno prizadetim. 

Poleg neposredne pomoči je SBC na regijskem dogodku SBC pri vas na Koroškem občini Črna na Koroškem doniral 25 tisoč evrov, ta pa jih je nato na predlog županje Romane Lesjak naprej namenila devetim prizadetim družinam. 

»Veseli nas, da smo lahko s prispevki nekoliko olajšali stisko prizadetim v letošnjih poplavah. Pomembno je, da je šla pomoč neposredno tistim, ki jo potrebujejo, da se lahko čimprej spet postavijo na noge. Člani kluba na ta način dokazujejo, da uspešno poslovanje in solidarnost delujeta z roko v roki. Prav solidarnost in podpora lokalnim skupnostim sta vtkana tudi v zlata vodila našega kluba, in to se najbolje pokaže prav v trenutkih, ko je treba stopiti skupaj in pomagati,« je ob donacijah povedala izvršna direktorica SBC Katarina Karlovšek.

Spoštovani člani: iskrena hvala za vašo gesto in pomoč!  

Foto: STA 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano