SBC pri vas: Koroška, prihajamo

Dogodki

22. November 2023

SBC pri vas: Koroška, prihajamo

SBC s predsednikom Jocem Pečečnikom bo v četrtek, 30. novembra, gostoval na Koroškem, v MKC Slovenj Gradec,  kjer bo potekal redni regijski dogodek SBC pri vas. Tokrat že enajsti po vrsti. Na regijskih dogodkih klub vzpostavlja partnerstva z lokalnimi skupnostmi za odgovoren in skladen trajnostni razvoj. Dogodek se prične ob 10. uri.

Zaineteresirani za dogodek se lahko prijavite tukaj.

V središču dogodka bo razprava županov in podjetnikov o priložnostih za krepitev sodelovanja v lokalnem okolju ter izzivih, s katerimi se sooča savinjska regija. Sledil bo podpis pisma o nameri, ki prinaša zavezo za skupne korake v smeri blaginje, napredka in policentričnega razvoja države. 

PROGRAM DOGODKA

Na okrogli mizi skupno nastopanje članov SBC in občin za razvoj boljšega okolja bodo poglede na naslovno tematiko predstavili župani iz regije in člani SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, ki povezuje najboljše slovenske podjetnike.

Predstavili bodo primere dobrih praks medsebojnega sodelovanja in razpravljali o izzivih in priložnostih, ki se ponujajo za nadaljnji razvoj lokalnega okolja. Dotaknili se bodo tudi vprašanj decentralizacije in demografije, vključno s privabljanjem mladih izobraženih talentov v lokalno okolje in kaj lahko občine naredijo za to, ter javno-zasebnih partnerstev, ki je pomembno za blaginjo in dobrobit vseh. 

Sodelujoči:
. g. Tilen Klugler, župan, MO Slovenj Gradec, 
. ga. Romana Lesjak, županja, Črna na Koroškem,
. g. Tomaž Rožen, župan, Ravne na Koroškem,
. g. Joc Pečečnik, predsednik, SBC – Klub slovenskih podjetnikov,
. ga. Denise Kramljak, Nieros Metal, članica SBC,
. g. Samo Jenič, MG Rohr, član SBC.

Na dogodek so vabljene občine iz Koroške regije: Občine vabljene na dogodek: MO Slovenj Gradec, Črna na Koroškem, Dravograd, Mežica, Mislinja, Muta, Podvelka, Prevalje, Radlje ob Dravi, Ravne na Koroškem, Ribnica na Pohorju, Vuzenica.

Okrogla miza bo trajala 50 minut, vodil jo bo Boštjan Romih.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano