Razkrivamo tujega gosta, s katerim se bo pogovarjal Joc Pečečnik

Dogodki

06. November 2023

Razkrivamo tujega gosta, s katerim se bo pogovarjal Joc Pečečnik

Gost osrednjega dne Festivala podjetništva na Brdu pri Kranju bo Ivica Todorić. Z nekdanjim lastnikom in predsednikom uprave Agrokorja se bo pogovarjal predsednik SBC Joc Pečečnik. 

Ivica Todorić je v zadnjem času spet v središču pozornosti javnosti. Hrvaško visoko kazensko sodišče je potrdilo sodbo prvostopenjskega, da izvedensko mnenje, na katerem je temeljil odvzem in razlastitev družbe Agrokor, ne more šteti kot zakoniti dokaz v postopku. Pred dnevi je o primeru Agrokor odločala tudi arbitraža, ki deluje v okviru Mednarodnega centra za poravnavo investicijskih sporov v Washingtonu. Arbitraža se je izrekla za pristojno za odločanje v tožbi, ki jo je zoper hrvaško državo vložil Todorić. 

Z Ivico Todorićem se bo na četrtem panelu na osrednjem dnevu Festivala podjetništva v ponedeljek, 13. novembra, pogovarjal predsednik SBC. Dotaknila se bosta geopolitičnih izzivov in dogajanja v Evropi, priložnosti, ki jih ponuja povezovanje držav in širše regijsko povezovanje za doseganje samooskrbnosti, ter vloge podjetnikov in pridelovalcev hrane v Sloveniji in na Hrvaškem pri vzpostavljanju večje stopnje samooskrbnosti. O tem, pa tudi o umazanih igrah, kot jim pravi, ki se dogajajo na najvišji evropski ravni, se je je Todorić dotaknil tudi v pogovoru za jesensko številko magazina SBC. Pogovor bo tekel tudi o zadnjih odločitvah sodišča na Hrvaškem in arbitraže v Washingtonu. 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano