Visoki stroški električne energije: Rešitev se skriva v LED svetilkah

Člani

25. Oktober 2023

Visoki stroški električne energije: Rešitev se skriva v LED svetilkah

Električna energija je eden temeljev sodobnega načina življenja in dejavnik, ki omogoča tehnološki razvoj. A vse večja poraba električne energije prinaša tudi razmislek o večji energetski učinkovitosti in učinkoviti rabi energije. 

Razen v energijsko najintenzivnejših industrijskih panogah med večje porabnike električne energije spada tudi razsvetljava. To še posebej velja za zastarelo razsvetljavo v industrijskih in drugih proizvodnih obratih, kjer raba električne energije, tudi zaradi velikih površin in vse dražje električne energije, predstavlja strošek, ki se ga podjetjem splača zmanjšati.

Rešitev za ta problem imajo v LUMENII, kjer so oblikovali paketno rešitev zamenjave razsvetljave na ključ. 
Čas za zamenjavo energetsko potratne razsvetljave

V Sloveniji je veliko industrijskih objektov osvetljenih s potratnimi fluorescenčnimi svetili tehnologij sijalk T12 in T8 ali celo z metal halogenskimi svetili. Te vrste svetil so energetsko potratne, z visokimi stroški vzdrževanja, ki so posledica kratke življenjske dobe. Poleg tega jih s septembrom ni več možno uvažati oz. proizvajati v EU. Sodobni trendi industrijske razsvetljave narekujejo razsvetljavo, ki je trajna, energijsko učinkovita ter enostavna za čiščenje in vzdrževanje. 

Kaj prinaša prenova razsvetljave? 
Podjetja so zaznala priložnosti, ki jih ponuja prenova in prehod iz potratnih virov osvetlitve na LED razsvetljavo. Ker razsvetljava predstavlja enega večjih porabnikov električne energije, so ravno pri njej mogoči tudi veliki prihranki.

V LUMENII nudijo storitev posodobitve celotne razsvetljave, pri čemer naredijo projekt, izračunajo prihranke in zastarelo razsvetljavo nadomestijo z novo, sodobno, ki ima velik izkoristek, dolgo življenjsko dobo in tudi možnost regulacije, ki je najpogosteje avtomatizirana.

Svetlost se tako s pomočjo senzorjev svetlobe in gibanja prilagaja glede na količino dnevne svetlobe, ki jo v prostor dobimo skozi okna ali strešne kupole. S pomočjo dolgoletnih partnerjev pa poskrbijo tudi za končno montažo svetilk. 

Prehod na energetsko varčno LED razsvetljavo poleg nižjih stroškov električne energije in vzdrževanja nudi tudi bolj optimalno svetlost prostora, izboljša počutje in stimulira učinkovitost zaposlenih.

Ugodnost za člane
Vsem zainteresiranim podjetjem, članom SBC, nudijo brezplačni 1. posvet, na katerem vam preučijo obstoječe stanje razsvetljave vašega podjetja in svetujejo glede optimizacije razsvetljave. 

O LUMENII
LUMENIA, hčerinsko podjetje podjetja Strip's, razvija in izdeluje visoko kakovostne LED svetilke in rešitve za notranjo in zunanjo razsvetljavo. 
 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano