Vabljeni na posvet o izzivih Slovenije pri vlaganju v raziskave in razvoj

Dogodki

20. Oktober 2023

Vabljeni na posvet o izzivih Slovenije pri vlaganju v raziskave in razvoj

Inženirska akademija Slovenije na posvet o inovacijskem in tehnološkem managementu, na katerem bodo rdeča nit dobre prakse in ideje o inovacijskem in tehnološkem managementu, modeli vpeljevanja tega v prakso ter izzivi Slovenije pri vlaganju v raziskave in razvoj. 

Strateški posvet bo potekal v četrtek, 26. oktobra 2023, med 9.00 in 15.30 v dvorani A Gospodarske zbornice Slovenije na Dimičevi ulici 13 v Ljubljani.

S posvetom želi Inženirska akademija Slovenije skupaj s soorganizatorji:
- predstaviti dobre prakse in ideje o inovacijskem in tehnološkem managementu iz Nemčije,
- predstaviti model in izkušnje vpeljevanja inovacijskega in tehnološkega managementa na Češkem ter
- skupaj z vami osvetliti izzive za Slovenijo pri vlaganju v raziskave in razvoj,
- v široki razpravi, kjer računajo tudi na misli in izkušnje udeležencev posveta, priti do vsaj enega ukrepa, ki naj ga Slovenija vpelje takoj, zato da naredimo korak naprej, 
so zapisali pri Inženirski akademiji Slovenije, ki ji predseduje uspešen podjetnik dr. Mark Pleško

Pomembno je, da Inženirska akademija Slovenije, kot vodilna platforma za politiko in formiranje razvojnih perspektiv proizvodnih industrij, znanstvenih in tehnoloških raziskav in kvalitetnega inženirskega študija v Sloveniji, pravočasno prispeva k prepoznavanju pomembnosti vključevanja različnih deležnikov, da bomo lahko uspešni.Program posveta je na voljo na tej povezavi.

Prisotnost sporočite do 24. 10. 2023 na mail: info@ias.si. Udeležba na posvetu je brezplačna, a mogoča zgolj na podlagi prijave osebnega povabila izbranim (vabljeni članice in člani IAS, pristojni predstavniki ministrstev in odločevalci v proizvodnji). Število mest v dvorani je omejeno, zato vas prosim, da svojo udeležbo potrdite čim prej.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano