Tovarna leta 2023 je Roto Pavlinjek!

Člani

19. Oktober 2023

Tovarna leta 2023 je Roto Pavlinjek!

Prestižni naslov Tovarna leta 2023 je osvojilo podjetje Roto Pavlinjek, ki je del podjetja Roto Group, člana SBC - Kluba slovenskih podjetnikov. 

Komisija v izboru, ki ga vsako leto izvede medij Finance, je pohvalila stopnjo digitalizacije in avtomatizacije vseh finalistov. »Pri odločitvi o zmagovalcu Tovarne leta 2023 pa so pretehtali visoka stopanja vertikalne integracije podjetja, s katero obvladujejo proces razvoja materialov, vidik trajnosti, Roto Pavlinjek je že del krožnega gospodarstva in uporablja tudi biorazgradljivo plastiko. Navdušila sta nas še njegova širitev tako pri programu kot obsegu poslovanja ter dejstvo, da uspešno poslujejo kot družinsko podjetje,« je po pisanju časnika Finance, ki vsako leto organizira izbor, povedal predsednik komisije za izbor Anton Papež.

Članu SBC - Kluba slovenskih podjetnikov čestitamo za izjemen uspeh! Čestitke tudi drugemu finalistu iz vrst kluba, podjetju Roletarstvo Medle. 

Izbor Tovarna leta so Finance organizirale šesto leto zapored. Partner projekta je družba KPMG poslovno svetovanje, ki na podlagi ključnih kazalnikov v prijavah izbrana podjetja obišče, si ogleda njihovo proizvodnjo in določi finaliste. Letošnji izbor je potekal v prostorih lanskega zmagovalca, Novartisovega obrata Bioloških učinkovin v Mengšu. 

Direktor podjetja Roto Pavlinjek Matjaž Pavlinjek je ob prejemu nagrade po navedbah Financ povedal: »Veseli in počaščeni smo, da smo zmagovalci. Vsako podjetje od nas finalistov za nagrado ima neko prednost, prav je, da se industrijska podjetja medsebojno učimo in si izmenjujemo izkušnje. Komisija KPMG, ki nas je obiskala, nam je dala tudi nekaj nasvetov, kako bi se še lahko izboljšali. Nagrada je dobra motivacija, da bomo uspešno delali tudi v prihodnje in tako kot do zdaj sprejemali prave odločitve.«

Roto Pavlinjek ima približno 180 zaposlenih, deluje na osmih proizvodnih lokacijah v štirih državah ter izdeluje dva tisoč različnih izdelkov iz polimerov po meri kupcev za nadaljnjo vgradnjo (OEM). Med temi so avtomobilska, motociklistična, navtična in karavaning industrija, proizvajalci kmetijske in gradbene mehanizacije, razvijajo in tržijo tudi izdelke lastne blagovne znamke. 

Podjetje obvladuje razvoj materialov, zasnovo izdelkov, serijsko proizvodnjo s tehnologijo rotacijskega litja, montažo izdelkov, končno kontrolo, logistiko in poprodajne storitve. Kupcem ponujajo celostno rešitev, kar je pomembna dodana vrednost za kupce in velika konkurenčna prednost podjetja, zagotavljajo jo namreč le redki ponudniki v panogi.

Proizvodnja poteka v serijah, ki obsegajo med sto in sto tisoč kosov letno. Poleg izdelave komponent z rotacijskim litjem iz polimerov s klasičnim postopkom so v zadnjih dveh letih razvili in začeli uporabljati tudi novo tehnologijo robotiziranega rotacijskega litja. Ta jim omogoča tudi zaposlovanje žensk, ki po njihovih navedbah bolj natančne. 

Orodja izdelujejo s pomočjo lastnega 3D tiskalnika, v kratkem bodo dobili novega, ki bo meril štirikrat dva metra in bo drugi v Evropi po velikosti, pravi Matjaž Pavlinjek. 

»Vsak teden razvijemo tri nove izdelke, navzoči smo na trgih 65 držav, krepimo svojo blagovno znamko.«
Nuša Pavlinjek za Finance

Finalist izbora Tovarna leta 2023 je bil še en član SBC, podjetje Roletarstvo Medle. 

Iskrene čestitke zmagovalcu in finalistu! 

Povzeto po zapisu na spletni strani časnika Finance na tej povezavi. 

Vir fotografije: www.roto.si (fotografija je simbolična). 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano
To spletno mesto varuje Google reCAPTCHA in veljata Politika zasebnosti in Pogoji storitve.