Pametne rešitve za učinkovito energetsko upravljanje

Člani

25. Oktober 2023

Pametne rešitve za učinkovito energetsko upravljanje

V sklopu programa Best of the Best, je na področju inovativnosti blestel član SBC, podjetje Mega M.

Inovacijo je spodbudilo dogajanje na trgu cen električne energije, ki nas je v zadnjih dveh letih opozorilo na to, da lahko optimizacija virov in velikih porabnikov bistveno vpliva na stroškovno energetsko bilanco, kar je podjetje 𝗠𝗘𝗚𝗔 𝗠 vzpodbudilo k razvoju celovitih rešitev energetskih ekosistemov. Projekt tako že danes omogoča polnjenje vozil v najbolj optimalnih intervalih glede na obremenitev omrežja in ceno električne energije.

Dogajanje na trgu cen električne energije nas je v zadnjih dveh letih opozorilo na to, da lahko optimizacija virov in velikih porabnikov bistveno vpliva na stroškovno energetsko bilanco, kar je podjetje 𝗠𝗘𝗚𝗔 𝗠 vzpodbudilo k razvoju celovitih rešitev energetskih ekosistemov.

Kot CO2 nevtralni operater ter ponudnik celovitih rešitev na področju elektromobilnosti podjetje stremi k inovativnim rešitvam.  Ena takšnih je pametno domače polnjenje, kjer že danes omogočajo polnjenje vozil v najbolj optimalnih intervalih glede na obremenitev omrežja in ceno električne energije.

Dobra praksa »𝗣𝗮𝗺𝗲𝘁𝗻𝗲 𝗿𝗲𝘀̌𝗶𝘁𝘃𝗲 𝘇𝗮 𝘂𝗰̌𝗶𝗻𝗸𝗼𝘃𝗶𝘁𝗼 𝗲𝗻𝗲𝗿𝗴𝗲𝘁𝘀𝗸𝗼 𝘂𝗽𝗿𝗮𝘃𝗹𝗷𝗮𝗻𝗷𝗲«, ki se je umestila med finaliste 𝗕𝗲𝘀𝘁 𝗼𝗳 𝘁𝗵𝗲 𝗕𝗲𝘀𝘁 𝟮𝟬𝟮𝟯 v tematskem sklopu 𝗜𝗡𝗢𝗩𝗔𝗧𝗜𝗩𝗡𝗢𝗦𝗧 in tudi zmagala.Ta upošteva cene elektrike na trgu, stanje napolnjenosti baterijskega hranilnika ter električnega vozila in predikcije cen elektrike za 24 ur vnaprej, ki so na voljo na borzah s trgovanjem z električno energijo.
 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano