Finalni izbor pospeševalnika Labena Ventures 2023: Spodbujanje inovacij v zdravstvu, biotehnologiji, farmaciji in medicinski tehnologiji

Člani

23. Oktober 2023

Finalni izbor pospeševalnika Labena Ventures 2023: Spodbujanje inovacij v zdravstvu, biotehnologiji, farmaciji in medicinski tehnologiji

Labena Ventues bo dvema najboljšima zagonskima podjetjema podelila nagrade v višini 20.000 evrov. Labena Ventures Akcelerator s svojimi inovacijami v biotehnologiji, farmaciji in zdravstvu nadaljuje z izborom 11 finalistov in izpolnjuje poslanstvo pospeševalnika.

Ta je skrbno izbral vrsto obetavnih zagonskih podjetij, od katerih ima vsako svoj edinstven proizvod ali storitev. Od inovativnih raziskav DNK do pionirske tele-medicine ter zdravljenja levkemije. Širina in potencial teh zagonskih podjetij pomenita velik premik v smeri prihodnosti dostopnih, učinkovitih in najsodobnejših rešitev na področju zdravstva, biotehnologije in farmacije. 

Vrhunec tega pospeševalnega potovanja se odvija na Demo dnevu, ki poteka na Malti na eni največjih tehnoloških konferenc Med Tech World 2023. Na tej platformi bodo zagonska podjetja Labene Ventures svoje inovativne rešitve predstavila zahtevnemu občinstvu vlagateljev, kar bo pomemben mejnik na njihovi podjetniški poti. Demonstracijski dan, na katerem bo vsakemu zagonskemu podjetju namenjen poseben prostor, je zasnovan tako, da bo omogočil pomembne stike in vzpostavil morebitna partnerstva z vlagatelji.

Po predstavitvah bo ekskluzivna večerja za vlagatelje zagotovila ugodno okolje za bolj osebne stike med zagonskimi podjetji in vlagatelji. Konferenca predstavlja izjemno priložnost za mreženje in raziskovanje možnosti sodelovanja z investitorji iz celega sveta.

Poleg tega bodo imela zagonska podjetja priložnost predstaviti svoje izdelke na Labena Ventures  širšemu občinstvu, kar več kot 5000 udeležencev. Ta izpostavljenost je neprecenljiva za pridobivanje vpogleda v trg, povratnih informacij  potencialnih strank in zanimanja vlagateljev. To je tudi glavni del strategije korporativnega akceleratorja Labena Ventures, ki ne le neguje zagonska podjetja, temveč jih tudi vključuje v širši ekosistem inovacij na področju biotehnologije, farmacije in  zdravstva.
Od 129 prijav, ki so prispele v maju letos, je v akcelerator vstopilo 11 podjetji iz 5 držav (po abecednem redu):
1.    Anbiome Life Science, BIH/USA:  podjetje je specializirano za tehnologijo, ki temelji na fermentaciji, in razvija novo bioaktivno spojino za preoblikovanje obvladovanja stranskih učinkov pri zdravljenju raka. Pri tem vas izkušena ekipa vodi skozi proces zdravljenja.

2.    Apiotix Technologies, Hrvaška: podjetje razvija lokalne »ne-antibiotične« proti infekcijske izdelke za zdravje ljudi in živali. Ti izdelki temeljijo na bioaktivnem polimeru, pridobljenem in standardiziranem s patentno zaščitenim postopkom, ki omogoča ponovljivo protimikrobno aktivnost, z možnostjo uporabe pri celjenju ran, okužbah kože in ustne votline, pa tudi pri zdravljenju in preprečevanju mastitisa goveda.

3.    CAPTEC Medical, Madžarska: podjetje se s svojo patentirano tehnologijo zajemanja in odstranjevanja tumorskih celic pri pacientih z rakom bori proti metastazam ter čisti kri od virusov, bakterij, glivic in rakastih celic, kar odpira nove možnosti na področju zdravljenja raka, ki je komplementarno z obstoječimi terapijami in jih dodatno izboljšuje.

4.    CyberMedico Clinic, Severna Makedonija: podjetje je razvilo klicni center, ki deluje na področju zdravstvenega varstva, se ukvarja z zdravljenjem in zdravstveno oskrbo. S pomočjo telemedicine podjetje omogoča hitra in cenovno ugodna posvetovanja z vrhunskimi strokovnjaki iz zdravstva ter 24-urno spremljanje na ravni intenzivne terapije, kar je korak k temu, da postane zdravstvena oskrba dostopna vsem.

5.    eDoktor, Srbija: podjetje je razvilo platformo za dobro počutje v podjetjih, ki izboljšuje duševno zdravje in produktivnost ter zmanjšuje fluktuacijo zaposlenih. eDoktor je sestavljen iz digitalnega zdravstvenega varstva in storitev dobrega počutja ter zaposlenim omogoča priročen dostop do spletnega zdravniškega svetovanja, podpore za duševno zdravje, svetovanja nutricionistov in celostnih storitev dobrega počutja, kot je joga za telo in dušo.    

6.    FilamenTech Inc., Srbija:  podjetje spodbuja inovacije v farmacevtski industriji z optimizacijo razvoja zdravil za dedne bolezni srca z inovativnimi in preizkušenimi razvitimi  in dodelanimi računalniškimi algoritmi.  Računalniška platforma MUSICO znatno zmanjšuje tveganje dragih neuspehov v kliničnih fazah, pospešuje čas uvajanja terapij na trg in zmanjšuje stroške razvoja ter tako omogoča prihodnost odkrivanja zdravil za srce.

7.    Infinity Diagnostics, Hrvaška: podjetje združuje umetno inteligenco in strojno učenje z genetskim testiranjem ter zagotavlja hitrejše, natančnejše in cenovno dostopnejše genetske vpoglede na področju, ki spodbujajo napredek precizne medicine.

8.    Inovacija, Severna Makedonija: podjetje je razvilo napravo za dolgoročno spremljanje EKG v realnem času, ki zagotavlja kardiologu umetno inteligenco v žepu pacienta. Specializirana je v odkrivanju nenormalne funkcije srca, ne da bi prekinila vsakodnevno rutino, in s tem svojim uporabnikom zagotavlja nemoteno življenje in opravljane vsakodnevnih obveznosti.

9.    International Pet Advice, Hrvaška: aplikacija Vetzy je blagodejna za starše hišnih ljubljenčkov, saj ponuja brez stresen način posvetovanja z veterinarji 24 ur na dan, 7 dni v tednu prek video klicev brez težav z rezervacijo.     

10.    Perun Lab, Srbija: predstavlja prenosno PCR napravo za pomnoževanje DNK, ki bistveno olajša terenske raziskave. S specializiranimi ploščami, ki omogočajo več reakcij, je ta nova tehnologija pripomoček za laboratorije in raziskovalce, ki si prizadevajo za napredek pri raziskavah DNK z večjo mobilnostjo in priročnostjo v oddaljenih področjih, kjer potrebujejo zanesljive in hitre rezultate, npr. na področju nevarnih virusnih okužb.     

11.    Synergotron, Hrvaška: podjetje, ki se ukvarja z zdravstveno tehnologijo, je predstavilo  svoj produkt HEALEEX, ki ga že aktivno prodaja na trgu. Gre za prenosno ročno napravo, ki uporablja hibridno plazemsko tehnologijo. Ta neinvazivna, uporabniku prijazna in stroškovno učinkovita naprava je zasnovana za uporabo na koži za lajšanje bolečin, hitrejše okrevanje po poškodbah in zmanjšanje bakterijskih okužb. 

Prav ta izbor zagonskih podjetij ponazarja poslanstvo pospeševalnika Labena Ventures  − biti katalizator v zdravstvenem, biotehnološkem, farmacevtskem in med-tehnološkem sektorju, v katerem spodbujajo inovacije in učinkovite rešitve za zdravstvene izzive v resničnem svetu.

Na svetovni konferenci Med Tech World 2023 skupnost iz naštetih področij spremlja tudi inovacije iz akceleratorja Labena Ventures, kjer bo Labena Ventures podelil tudi nagrade za dve najbolj prodorni podjetji iz njihovega akceleratorja v znesku 15.000 evrov  in 5.000 evrov.Vsa podjetja bodo tudi v  njihovem alumni programu, kjer jih želijo povezati tudi  s tujimi in domačimi skladi, ki sodelujejo z Labeno Ventures.
Labena Ventures bo v sredo, 15. novembra, odprlo klic za nova zagonska podjetja in inovacije za leto 2024. Prijave bodo odprte do 31. marca 2024.     

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano