Festival podjetništva - Podjetništvo od blizu: pridružite se nam

Dogodki

27. Oktober 2023

Festival podjetništva - Podjetništvo od blizu: pridružite se nam

Dragi člani SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, pridružite se nam v zadnjem hipu in skupaj z nami organizirajte dogodek Podjetništvo od blizu, ki poteka v okviru Festivala podjetništva.

Povabite mlade, morda prav vaše bodoče sodelavce - nadobudne šolarje, dijake ali študente v vaše podjetje in pokažete, kaj počnete. SBC doda promo material in vsebino, zakaj je podjetništvo tako zelo pomembno.

Podjetniki ponovno odpirajo svoja vrata

Najboljši slovenski podjetniki, člani SBC – Kluba slovenskih podjetnikov, vrata po vsej Sloveniji odpirajo 14. in 17. novembra. V okviru aktivnosti Podjetništvo od blizu, v sklopu SBC Festivala odgovornega podjetništva, se bomo posebej osredotočili na mlade.

V SBC – Klubu slovenskih podjetnikov si namreč želimo, da mladi podjetnost živijo in se ne o njej samo učijo. Gostili boste tako osnovnošolce in srednješolce iz lokalnega okolja. Sprejeli jih boste v svojem naravnem okolju – v podjetjih. To je okolje razvoja in ustvarjanja prostor, kjer se poslovne ideje uresničijo v izdelkih in storitvah. Mladim boste odstrli dinamičnost, zahtevnost in lepoto podjetniškega poklica. Orisali jim boste svojo podjetniško pot, ki se je začela s tlečo idejo in po zaslugi vztrajnosti in trdega dela prerasla v zgodbo o uspehu.

Pokazali jim boste svoje najboljše dosežke, predstavili vrhunske strokovnjake in tehnologijo ter način dela v podjetjih. Posebno pozornost bodo namenili trajnosti, ki je sestavni in neobhodni del odgovornega podjetništva.

Ker vemo, da ste v svojem lokalnem okolju prav vi tisti, ki najlaže najdete pot do širše skupnosti, bi vas vljudno prosili, da kontaktirate šolo v vaši okolici (OŠ, SŠ ali fakulteto) in jo povabite na Podjetništvo od blizu, na odprtje vrat vašega podjetja. Ta okolica je seveda lahko tudi širša, saj se je že lani izkazalo kot zelo koristno, ko so nekatera podjetja povabila mlade iz šol, ki so za vas zanimiva tudi v kadrovskem smislu. 

Cilj Podjetništva od blizu

Mladim, nosilcem naše prihodnosti, prikazati lepoto in svobodo podjetništva, podjetništvo kot priložnost za samouresničevanje, pa tudi kot odgovornost. Prikazati pomen in odločilno vlogo podjetništva pri ustvarjanju družbe blaginje in uspeha. Seveda pa vsak posameznik ne more biti podjetnik in imeti svojega podjetja, zato SBC spodbuja tudi podjetnost, kar predstavlja ustvarjalnost in inovativnost mladih. Podjetnost tako ni rezervirana le za šefe.

Potek dogodkov Podjetništvo od blizu:

- Podjetniško dogajanje bo potekalo po vsej Sloveniji.

- Sodelovalo bo več kot 40 vrhunskih podjetij.

- V dogajanje bomo vključili 1000 mladih; osnovnošolcev, srednješolcev in študentov.

- Vsako podjetje bo predstavilo svoje vrhunske izdelke in storitve.

- Vsako podjetje bo predstavilo izdelan trajnostni koncept v obliki delovanja, izdelka ali storitve.

- Vsako podjetje bo predstavilo svoj pristop k odgovornemu odnosu do lokalnega okolja in kako prispeva k razvoju.

- Dogajanje bomo aktivno spremljali na vseh SBC kanal in družbenih omrežjih.

Namen SBC Festivala podjetništva je, da dolgoročno postane vseslovenski celotedenski dogodek, ki skozi najboljše podjetniške zgodbe odslikava pomen in vlogo podjetnikov in podjetnosti v družbi. Prepričani smo, da bo eden od ključnih pristopov za dosego tega namena prav nagovarjanje mladih. Prav oni so namreč nosilci naše prihodnosti.

V kolikor nimate časa med 14. in 17. novembrom, lahko predlagate tudi termin, ki vam je ustreznejši.Svoja vrata v okviru Podjetništva od blizu je že odprlo podjetje Bass.
photo_2023-10-27_20-32-26.jpg

photo_2023-10-27_20-32-26 (2).jpg

photo_2023-10-27_20-32-26 (3).jpg

Več o SBC Festivalu podjetništva na sbc.si

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano