Skaze poziva: Zavrzite ignoranco, ne bioloških odpadkov

Člani

14. September 2023

Skaze poziva: Zavrzite ignoranco, ne bioloških odpadkov

Nov mejnik za podjetje Skaza, ki so ustanovni člani SBC - Kluba slovenskih podjetnikov. Skaza vzpostavlja trdno prisotnost na trgu v 68-milijonski Franciji, z osredotočenostjo na trajnostno ravnanje z biološkimi odpadki.

Januarja 2024 bo Francija stopila na pot trajnostnih sprememb. Z uveljavitvijo zakona o obveznem ločevanju organskih odpadkov bodo po vsej državi uvedeni novi zabojniki za biološke odpadke. Cilj tega zakona je dvigniti stopnjo recikliranja organskih odpadkov, zmanjšati obremenitev deponij in spodbuditi aktivno kompostiranje. Skaza se na tej poti pridružuje sejmu Maison & Objet, kjer predstavlja ekskluzivno linijo dizajnerskih in ekološko naravnanih izdelkov za sortiranje in kompostiranje bioloških odpadkov.

Kot poudarjajo v Skazi, njihov edinstven dizajn združuje funkcionalnost in estetiko ter zadovoljuje potrebe francoskih potrošnikov. Ta korak predstavlja tudi pomemben prispevek k internacionalizaciji in povečanju izvoza iz Slovenije. Skozi to priložnost gradijo temelje za širjenje na mednarodni ravni in aktivno prispevajo k močnejši prisotnosti Slovenije na globalnem trgu.

Maison & Objet 2023: Vrhunski dogodek notranjega oblikovanja

Maison & Objet je prestižen mednarodni sejem za notranje oblikovanje, znan po svoji osredotočenosti na kakovost, inovacije in estetiko. Ta dogodek privablja obiskovalce in razstavljavce iz celega sveta.

Na tem sejmu predstavljajo njihova najnovejša produkta:  
-     Spoznajte trajnostnega junaka med koši za biološke odpadke - Organko Daily. Prejel je prestižno nagrado Red Dot za oblikovanje.

To je izjemna 3,3-litrska posoda za biološke odpadke, narejena iz 90 % reciklirane plastike. Organko Daily omogoča opustitev plastičnih vrečk, preprosto izpraznjenje v rjav zabojnik ali celo neposredno dodajanje organskih odpadkov v kompostnik Bokashi Organko za vse, ki si želijo narediti dodaten korak.

-     Kompostniki Bokashi Organko spreminjajo koncept ostankov hrane. Ti odpadki predstavljajo dragocen vir za novo življenje. Z dodatkom mikroorganizmov uporabniki ustvarijo odlično osnovo za kompost ter obenem pridobijo dragoceno fermentacijsko tekočino. Kompost uporabijo za nego zunanjih zelenic, sadnih dreves ali gredic, medtem ko lahko naravno in hranilno tekočino uporabijo za zalivanje sobnih rastlin.

Francija - živela trajnost!

Januarja 2024 bo Francija uveljavila zakon o obveznem ločevanju organskih odpadkov, ki bo vključeval tudi distribucijo novih zabojnikov za biološke odpadke prebivalcem. Glavni cilj zakona je povečati stopnjo recikliranja, zmanjšati obremenitev deponij ter spodbuditi kompostiranje in druge trajnostne prakse ravnanja z organskimi odpadki.

Z uvedbo tega zakona bo Francija še dodatno izpostavila svojo predanost trajnostnemu ravnanju z odpadki in zaščiti okolja. S tem korakom se bo pridružila drugim državam, ki že uvajajo podobne ukrepe za izboljšanje uporabe in predelave organskih odpadkov.

Podjetje Skaza na sejmu Maison & Objet predstavlja rešitve za odgovorno ravnanje z organskimi odpadki, ki bodo v skladu s to zakonodajo. Načrtuje se ločeno zbiranje organskih odpadkov v gospodinjstvih, podjetjih, restavracijah in drugih ustanovah.

To bo omogočilo boljšo predelavo teh odpadkov v kompost ali bioplin ter hkrati zmanjšalo količino organskih odpadkov, ki končajo na odlagališčih.

Krepitev globalne prisotnosti in izvoza na Francoski trg

Skaza, prisotna na več kot 40 trgih po svetu, se osredotoča na povečanje izvoza v Francijo. Z zavzetostjo za okrepitev svojih pozicij na obstoječih trgih in za odpiranje novih mednarodnih priložnosti, se Skaza uspešno usmerja v prihodnost.

Ta predanost se odraža tudi v njihovi udeležbi na mednarodnih sejmih, vključno s prestižnim sejmom Maison & Objet v Franciji.

Njihova prisotnost na tem dogodku je strateški korak, ki se sklada z njihovo ambicijo širjenja poslovanja in pridobivanja novih distributerjev na mednarodnem prizorišču. Hkrati pa predstavlja tudi pomemben prispevek k ugledu Slovenije kot inovativne države, zavezane trajnostnemu gospodarstvu.

»S tem mejnikom želimo izpostaviti uspešno prilagajanje naše ponudbe potrebam francoskega trga ter odpreti nova poglavja poslovnih priložnosti,« še pojasnjujejo v Skazi.

To jim prav tako omogoča utrditev njihove vloge v tej 68-milijonski državi, kjer gradijo mostove za trajnostno in inovativno prihodnost.
 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano