Novi predsednik SBC Mladih: »Skupaj lahko gradimo boljše okolje za podjetniško rast in inovacije« 

Člani

07. September 2023

Novi predsednik SBC Mladih: »Skupaj lahko gradimo boljše okolje za podjetniško rast in inovacije« 

Andraž Žurman, soustanovitelj in direktor uspešnega podjetja LabCore, je novi predsednik sekcije SBC Mladi. Na glasovanju konec avgusta je prejel največ glasov med tremi kandidati. Na mestu predsednika je nasledil predhodnika Matica Vizjaka. 

Pravi, da bo spodbujal mentorstva, gradil partnerstva in se zavzemal, da SBC Mladi postane pravi ekosistem podpore za mlade podjetnike.

Kje vidite največ priložnosti za nadaljnjo rast in razvoj sekcije?
Izobraževanje je ključno za rast kateregakoli podjetja. Bolj ko smo informirani, lažje in boljše odločitve lahko sprejemamo. Poleg tega močno verjamem v povezovanje med člani SBC. Menim, da je prenos znanja in izkušenj s starejših na mlajše generacije izjemno pomemben.

Letos sodelujem z mentorjem, gospodom Markom Bitencem, podjetnikom in članom upravnega odbora SBC. Najino prvo srečanje je bilo zame izjemno dragoceno. Njegove izkušnje in nasveti so mi omogočili nov pogled na nekatere odločitve. V samo eni uri mi je gospod Bitenc ponudil več kot mnogo knjig, zato sem mu izjemno hvaležen.

»Z novim predsednikom si želimo še več povezovanja med generacijami. Priložnosti so pri krepitvi mentorstev, tudi s klubskimi dogodki, ki spodbujajo prenos znanja med mlajšimi in starejšimi člani. SBC se lahko okrepi kot okolje, kjer si mlajši podjetniki s starejšimi izmenjajo znanja in izkušnje. Nekdo je pred teboj že naredil kakšno napako ali mu je nekaj res uspelo. Te izkušnje je treba prenašati naprej.«
Tako o nadaljnjem razvoju sekcije razmišlja Kristina Kočet Hudrap, ki v upravnem odboru SBC skrbi za področje mladih podjetnikov.

Več o novem predsedniku sekcije SBC Mladi si boste lahko prebrali v jesenski edicija SBC magazina.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano