Dve Michelinovi zvezdici v roke SBC članu

Člani

19. September 2023

Dve Michelinovi zvezdici v roke SBC članu

Potem ko se je lani Restavracija Milka kot novinka ponašala z eno Michelinovo zvezdico, je letos osvojila dve, s katerima Michelin označuje odlično kulinariko. In zagotovo je zanjo vredno narediti tudi ovinek.

Restavracijo Milko, katere solastnik je član SBC Boštjan Bandelj, so Michelinovi ocenjevalci, ki so spoštovana avtoriteta v ocenjevanju kulinarike, prepoznali kot "izjemen napredek v njihovi moderni, gorski kuhinji", saj meni izraža tako originalnost kot prefinjenost in uporablja najboljše lokalne in sezonske sestavine.

Zavidljivo priznanje in jasen pokazatelj odličnosti v svetu kulinarike

Restavracija Milka, središče kulinaričnih užitkov v Kranjski Gori, je postala sinonim za vrhunsko kulinariko in izjemno gostoljubnost. V središču idiličnih Julijskih Alp ponuja moderno in kreativno kuhinjo, ki izžareva avtentičnost in povezanost s slovensko kulturo.

Butični hotel in restavracija Milka nad jezerom Jasna v Kranjski Gori združuje tako kulinarične užitke s prelepim razgledom na jezero Jasna in Julijske Alpe v ozadju. Restavracija Milka se hitro uveljavlja kot ena izmed najboljših restavracij v Sloveniji, in to v zelo kratkem času.
»Z dvema Michelinovima zvezdicama smo se zapisali v kulinarično zgodovino Slovenije, kar je ponos tako za nas kot tudi za vse, ki prispevajo k našemu uspehu,« je povedal David Žefran, chef restavracije Milka.Posnetek zaslona 2023-09-19 152851.png

Michelinovi ocenjevalci pa so tudi letos opazili še ene SBC člane, in sicer podjetje Jezeršek gostinstvo. Na družbenem omrežju je svoji ekipi čestital Luka Jezeršek:
»Čestitke ekipi Gostilne na Gradu, ki je z uspešno kulinarično zgodbo uspela ohraniti priznanje Michelin Bib Gourmand: good quality, good value cooking. Čestitke pa tudi gostilni Dvor Jezeršek, ki se je že četrto leto zapored uvrstil na seznam Michelin selected.«
 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano
To spletno mesto varuje Google reCAPTCHA in veljata Politika zasebnosti in Pogoji storitve.