Člani
•19. September 2023
Potem ko se je lani Restavracija Milka kot novinka ponašala z eno Michelinovo zvezdico, je letos osvojila dve, s katerima Michelin označuje odlično kulinariko. In zagotovo je zanjo vredno narediti tudi ovinek.
Restavracijo Milko, katere solastnik je član SBC Boštjan Bandelj, so Michelinovi ocenjevalci, ki so spoštovana avtoriteta v ocenjevanju kulinarike, prepoznali kot "izjemen napredek v njihovi moderni, gorski kuhinji", saj meni izraža tako originalnost kot prefinjenost in uporablja najboljše lokalne in sezonske sestavine.
Zavidljivo priznanje in jasen pokazatelj odličnosti v svetu kulinarike
Restavracija Milka, središče kulinaričnih užitkov v Kranjski Gori, je postala sinonim za vrhunsko kulinariko in izjemno gostoljubnost. V središču idiličnih Julijskih Alp ponuja moderno in kreativno kuhinjo, ki izžareva avtentičnost in povezanost s slovensko kulturo.
Butični hotel in restavracija Milka nad jezerom Jasna v Kranjski Gori združuje tako kulinarične užitke s prelepim razgledom na jezero Jasna in Julijske Alpe v ozadju. Restavracija Milka se hitro uveljavlja kot ena izmed najboljših restavracij v Sloveniji, in to v zelo kratkem času.
»Z dvema Michelinovima zvezdicama smo se zapisali v kulinarično zgodovino Slovenije, kar je ponos tako za nas kot tudi za vse, ki prispevajo k našemu uspehu,« je povedal David Žefran, chef restavracije Milka.
Michelinovi ocenjevalci pa so tudi letos opazili še ene SBC člane, in sicer podjetje Jezeršek gostinstvo. Na družbenem omrežju je svoji ekipi čestital Luka Jezeršek:
»Čestitke ekipi Gostilne na Gradu, ki je z uspešno kulinarično zgodbo uspela ohraniti priznanje Michelin Bib Gourmand: good quality, good value cooking. Čestitke pa tudi gostilni Dvor Jezeršek, ki se je že četrto leto zapored uvrstil na seznam Michelin selected.«