Člani SBC prejemniki priznanj za inovacije

Dogodki

20. September 2023

Člani SBC prejemniki priznanj za inovacije

V okviru Dneva inovativnosti je Gospodarska zbornica Slovenije že enaindvajsetič podelila nacionalna priznanja najbolj inovativnim podjetjem in inovatorjem v podjetjih in drugih organizacijah. 

Rdeča nit letošnje podelitve je bila »Inovacija = ideja x energija2«. Med prejemniki nagrad je tudi šest članov SBC - Kluba slovenskih podjetnikov. 

Med prejemniki zlatega nacionalnega priznanja je podjetje iQwood, ki je nagrado prejelo za razvoj najtanjše, nosilne, lesene masivne stene brez lepil na svetu.

»Gre za izjemno priznanje za naše razvojno delo in potrditev, da tudi v Sloveniji premoremo veliko znanja in inovativnih idej, kako iz slovenskega lesa izdelati produkte z visoko dodano vrednostjo. Hkrati je potrditev, da je koncept »od hloda do hiše«, kjer želimo povezati celotno slovensko lesno predelovalno verigo, pravilna usmeritev na poti trajnostne gradnje in zelenega prehoda,« je povedal Marko Lukić, direktor in lastnik podjetja Lumar, večinskega lastnika podjetja iQwood.Nacionalno priznanje za inovacijski izziv

Prejemnika posebnega nacionalnega priznanja za inovacijski izziv sta člana SBC - Kluba slovenskih podjetnikov, in sicer podjetji Ekstera in Nieros Metal za krožno formo vivo, sklop socialnih projektov, katerih namen je vključitev oseb iz ranljivih skupin v družbo z vključevanjem v proces ustvarjanja forma viv iz izrabljenih industrijskih pripomočkov. 

Nacionalno priznanje GZS za najboljše inovacije predstavlja najvišje priznanje inovativnim dosežkom slovenskih podjetij in s tem promocijo inovativnosti v Sloveniji.

Podeljenih je bilo 10 zlatih, 22 srebrnih, 11 bronastih  priznanj, 2 posebni priznanji za inovacijski izziv ter 1 priznanje za prebojno invencijo.

Med bronastimi dobitniki priznanj pa so Roto EcoTenzor in Skupina stroka.si.

Podelitev nacionalnih priznanj.jpg

Čestitam vsem nagrajencem za drznost in pogum.

Foto in vir: GZS

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano