Začelo se je ocenjevanje škode v gospodarstvu. Rok za posredovanje ocene škode je 1. september

Izbrani nasveti

17. Avgust 2023

Začelo se je ocenjevanje škode v gospodarstvu. Rok za posredovanje ocene škode je 1. september

Začelo se je ocenjevanje škode v gospodarstvu. Rok za posredovanje ocene škode je petek, 01. september.

Ministrstvo za gospodarstvo, turizem in šport je na osnovi sklepa Uprave RS za zaščito in reševanje začelo z ocene škode v gospodarstvu po avgustovih poplavah in plazovih. Podjetja pripravijo oceno škode na strojih, opremi, zalogah in zaradi izpada prihodka na posebnem obrazcu skladno z izdanim navodilom, so sporočili z ministrstva.

Kot je dejal minister za gospodarstvo, turizem in šport, Matjaž Han, se je z dnem 16.08.2023 pričelo s popisom škode pri njihovem ministrstvu.

»Gospodarstveniki imajo čas, da do 1. septembra 2023 s pomočjo naših obrazcev popišejo škodo, ki so jo utrpeli. Potem bomo škodo lahko izplačali. Trenutno velja, da bo ministrstvo sofinanciralo do deset odstotkov škode, ki je nastala na strojih, prometu in zalogah. So pa zbornice prosile, da bi se ta delež zvišal. Za koliko bi se ta delež lahko zvišal, ne želim ugibati, saj je to stvar pogovorov na vladi. Ministrstvo za obrambo bo zbiralo popis škode na objektih, mi bomo predlagali, da Banka Slovenije da moratorij posojil za podjetja, ključno pa je, da bodo za s.p. posojila na voljo že v septembru.«

Več o ocenjevanju škode v gospodarstvu zaradi posledic poplav v avgustu 2023, rokih, upravičencih, postopkih vložitve in pa sami obrazec, najdete na TEJ POVEZAVI.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano