SBC in Joc Pečečnik bosta Kamniku pomagala s pitno vodo

Dogodki

06. Avgust 2023

SBC in Joc Pečečnik bosta Kamniku pomagala s pitno vodo

V SBC – Klubu slovenskih podjetnikov bomo prizadetim v poplavah in neurjih po državi pomagali po najboljših močeh. SBC bo s pomočjo podjetja Costella, ki je preko družbe Elektronček Group v lasti predsednika kluba Joca Pečečnika, prizadetim na območju občine Kamnik zagotovil 90.000 litrov pitne vode. Prebivalci na območju Kamnika namreč nimajo pitne vode iz javnih virov, zato jim morajo to dovažati s cisternami. 

V polnilnici Costella ta konec tedna polnijo 60.000 plastenk, ki jih bo SBC prepeljal na kamniško območje. Plastenke bodo nato s pomočjo gasilcev in civilne zaščite dostavili prebivalcem na območju Kamnika, ki je v tem hipu eden od najmočneje prizadetih delov države. Žal je na Kamniškem poleg nepredstavljive škode in uničenja ujma zahtevala tudi človeško življenje. 

»Pomagati želimo prebivalcem, ki jih je prizadela strašna katastrofa, poleg vsega, kar dajejo skozi, pa so še brez pitne vode. Vsakemu od njih bomo zagotovili tri litre pitne vode. Povezali se bomo z občino, s civilno zaščito in z gasilci ter pitno vodo čimprej dostavili občanom,« je povedal Joc Pečečnik.Pomembno se mu zdi sporočilo, da se znamo v Sloveniji v težkih trenutkih povezati in si pomagati: »V SBC želimo pokazati, da je vedno upanje. Ljudje v takšnih trenutkih držimo skupaj in to je glavno. Podjetniki bomo ljudem pomagali po najboljših močeh.« 

V lokalnih okoljih, od koder prihajajo, bodo pri premoščanju zahtevnih razmer, ki jih povzroča največja naravna ujma v zgodovini samostojne države, na pomoč priskočili tudi drugi člani kluba. SBC – Klub slovenskih podjetnikov združuje več kot 400 članov, nadpovprečno uspešnih slovenskih podjetnikov, ki prihajajo iz celotne Slovenije in so prisotni po vseh regijah v državi.

»Naši člani po državi so v stikih z lokalnim okoljem in se dogovarjajo za pomoč. Podjetniki bomo pomagali, saj je to naša naravna zaveza ljudem in lokalnemu okolju, ki nam je ogromno dalo,« je povedal Pečečnik. 

SBC bo prizadetim pomagal tudi preko fundacije Rdeča žoga, ki deluje v okviru kluba. Poleg članov kluba fundacija sprejema tudi finančno pomoč vseh drugih, ki bi želeli pomagati.

Podatki za pomoč: 
Ustanova Rdeča žoga
Dunajska cesta 119
1000 Ljubljana 
TRR: SI56 3300 0000 3022 511
Namen: Pomoč našim prebivalcem v stiski  

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano