Ministrstvo razpisalo dodaten rok za oddajo ocene škode v gospodarstvu

Izbrani nasveti

22. Avgust 2023

Ministrstvo razpisalo dodaten rok za oddajo ocene škode v gospodarstvu

Ministrstvo je na pobudo gospodarstva omogočilo dodaten rok za prijavo škode podjetij v poplavah, in sicer do 20. septembra 2023.

Ministrstvo opozarja, da morajo podjetja, ki za sanacijo potrebujejo predplačilo pomoči v višini do 10 odstotkov ocenjene škode, prijavo oddati do 1. septembra 2023. Podjetja, ki ne potrebujejo predplačila, pa lahko oddajo prijavo škode do 20. septembra 2023.

Kot so zapisali v sporočilu za javnost, želijo z dodatnim rokom omogočiti čim večjemu številu prizadetih podjetij, da prijavijo ocene škode v gospodarstvu in s tem pridobijo možnost do delnega povračila škode tudi iz državnih sredstev. S tem želijo prispevati k čim hitrejši odpravi posledic poplav in ponovnemu zagonu dejavnosti v prizadetih podjetjih v Sloveniji.

Prizadeta podjetja v poplavah lahko pri Ministrstvu za gospodarstvo, turizem in šport prijavijo oceno škode na strojih in opremi, škode nastala zaradi uničenja zalog in škode zaradi izpada prihodkov.

Tisti, ki bodo to storili do 1. septembra bodo upravičeni tudi do predplačila. Če prizadeto podjetje ne uspe predložiti obrazca za oceno škode do 1. septembra 2023, lahko obrazec za oceno škode posreduje najkasneje do 20. septembra 2023, vendar v tem primeru ni upravičen do izplačila predplačila.

Škodo nastalo na poslovnih stavbah morajo podjetja oddati pri svoji občini.

Obrazec, navodila ter podrobnejše informacije o pripravi ocene škode v gospodarstvu najdete na tej povezavi.

Spremljajte nas tudi na družbenih omrežjih FacebookInstagram in LinkedIn.

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano