Iz polnilnice v Kostelu poslali pitno vodo za prebivalce Kamnika

Dogodki

07. Avgust 2023

Iz polnilnice v Kostelu poslali pitno vodo za prebivalce Kamnika

Iz polnilnice podjetja Costella v Kostelu so danes odpeljali 90.000 steklenic ustekleničene pitne vode na območje Kamnika, ki je od nedavnih poplav zaradi poškodovanih vodovodnih cevi brez pitne vode.

Kamniški komunalni delavci se po poročanju portala Kamnik.info že nekaj dni in noči z vsemi močmi trudijo vzpostaviti vsaj zasilno oskrbo z vodo. Izvedba je otežena, saj so razmere izjemno zahtevne.

Kdaj točno bo oskrba ponovno vzpostavljena, zaenkrat ni znano. V SBC držimo pesti, da jim čimprej uspe! 

V pomoč prizadetim na območju Kamnika smo se v SBC vključili skupaj s predsednikom kluba Jocom Pečečnikom. Njegovo podjetje Costella (v Pečečnikovi lasti je preko družbe Elektronček Group) je minuli konec tedna za prizadeto območje Kamnika zagotovilo 90.000 litrov pitne vode in jo danes tudi dostavilo v občino.

Preberite tudi: Na pomoč tudi zaposleni v Elektrončku, ki so priskrbeli krampe, lopate, čistila in drugo opremo. 

»Pomagati želimo prebivalcem, ki jih je prizadela strašna katastrofa, poleg vsega, kar dajejo skozi, pa so še brez pitne vode. Vsakemu od njih bomo zagotovili tri litre pitne vode. Povezali se bomo z občino, s civilno zaščito in z gasilci ter pitno vodo čimprej dostavili občanom,« je povedal Pečečnik. Pomembno se mu zdi, da se znamo v Sloveniji v težkih trenutkih povezati in si pomagati: »V SBC želimo pokazati, da je vedno upanje. Ljudje v takšnih trenutkih držimo skupaj in to je glavno. Podjetniki bomo ljudem pomagali po najboljših močeh.« 

Člani SBC, ki prihajajo iz vseh delov Slovenije, pomagajo po najboljših močeh tudi na drugih prizadetih območjih. SBC pomaga tudi preko fundacije Rdeča žoga, ki deluje v okviru kluba. Poleg članov kluba fundacija sprejema tudi finančno pomoč vseh drugih, ki bi želeli pomagati.

Ustanova Rdeča žoga
Dunajska cesta 119
1000 Ljubljana 
TRR: SI56 3300 0000 3022 511
Namen: Pomoč našim prebivalcem v stiski   

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano