V Sarajevo po nove podjetniške priložnosti in na nepozaben klubski izlet

Dogodki

21. Julij 2023

V Sarajevo po nove podjetniške priložnosti in na nepozaben klubski izlet

SBC se oktobra odpravlja na poslovno delegacijo v Sarajevo, v okviru katere se boste člani kluba lahko srečali z več kot 50 podjetniki iz Bosne in Hercegovine. To bo priložnost, da se srečate najboljši iz obeh držav, spletete nova znanstva in poiščete sinergije, ki vam prinašajo nove poslovne priložnosti. 

Osrednji del obiska, ki bo potekal od 12. do 14. oktobra (četrtek-sobota), bo poslovna konferenca slovenskih in bosanskih podjetnikov v sarajevskem hotelu Hills. Dopolnjevale jo bodo številne druge, tudi prostočasne aktivnosti. 

Udeležbo lahko prijavite na tej povezavi.
Da je Bosna in Hercegovina država priložnosti, kaže dlje časa trajajoči trend rasti ekonomske menjave med Slovenijo in BiH. V prejšnjem letu smo zabeležili rekordni dve milijardi evrov ekonomske menjave med državama, kar je za več kot 20 % več kot v letu 2021. Od tega je bilo za dobro milijardo evrov izvoza in 960 milijonov evrov uvoza blaga in storitev.

Izjemnega pomena so tudi slovenske neposredne naložbe v BiH, saj so konec leta 2021 znašale več kot 532 milijonov evrov. Po vrednosti slovenskih neposrednih naložb v tujini je BiH na tretjem mestu. Pomenljiva je tudi številka, da v BiH več kot 100 slovenskih podjetij zagotavlja delovna mesta več kot 15.000 državljanom BiH.

Program obiska med drugim vključuje

- Ogled vrhunskega bosanskega podjetja Alternativa z lastnikom Salihom Lemešem
- Večerjo in druženje s člani Udruženja poslodavaca Federacija BiH  
- Okroglo mizo o sodelovanju in priložnostih za krepitev poslovanja med državama BiH in Slovenijo
- Informacije o BiH kot odskočni deski za vstop na trge arabskih držav
- Podpis memoranduma o sodelovanju med organizacijama Udruženja poslodavaca Federacija BiH in SBC Slovenian Business Club
- Imenovanje novega ambasadorja SBC v BiH (Salih Lemeš, lastnik podjetja Alternativa)
- B2B srečanja članov Udruženja poslodavaca Federacija BiH in SBC - Kluba slovenskih podjetnikov

Poslovni del bodo dopolnjevale prostočasne aktivnosti z ogledom znamenitosti Sarajeva in drugih atraktivnih točk v Bosni in Hercegovini, ves čas obiska bomo lahko uživali tudi v izvrstni bosanski kulinariki. 

Udeležbo lahko prijavite na tej povezavi.

V kratkem vam bomo poslali ugodno ponudbo za sodelovanje po programu z avtobusnim prevozom. Če ste zainteresirani za prevoz z zasebnim letalom, nas o tem obvestite na info@sbc.si. 
 

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano