Na Plažo Krvavec odslej po asfaltirani cesti

Člani

25. Julij 2023

Na Plažo Krvavec odslej po asfaltirani cesti

Krvavec je priljubljena gorska destinacija, ki v Kamniško-Savinjske Alpe pripelje ogromno turistov, domačih obiskovalcev in športnikov. Na Krvavcu se na treningu ustavi tudi Primož Roglič, družbo pa mu delajo vse številčnejši kolesarji, ki se po novem do Plaže Krvavec na višini 1600 metrov lahko pripeljejo po na novo asfaltirani cesti.

Vedno večje povpraševanje in zanimanje za kolesarjenje je botrovalo temu, da danes tudi na Krvavcu ta šport cveti. Slovenci s tem dokazujemo, da smo narod, ki skrbi za svoje zdravje, s tem pa tudi za trajnostni razvoj in čistejše okolje. 

Asfaltirana cesta pelje najprej mimo Cerkelj na Gorenjskem, skozi Grad, do vznožja Šenturške gore. Po nekaj zavojih se ponovno odcepimo levo, za Ambrož pod Krvavcem in nadaljujemo pot po vijugasti cesti, vse do rampe na Jezercih. Mimo zapornice pelje asfaltirana cesta, pri kateri se za pot do Plaže Krvavec vselej držimo leve. Cesta vas vodi mimo zgornje postaje kabinske žičnice Krvavec, vlečnice Luža in apartmajske hiše Muštrinka, vse do Plaže Krvavec na višini 1600 metrov.Plaža Krvavec vam nudi pester nabor kulinaričnih dobrot lokalnih proizvajalcev, ki jih boste z užitkom lahko pojedli po napornem vzponu, na terasi Plaže Krvavec s pogledom na zelene pašnike ali pa na zgornji terasi Plaže, s pogledom na Triglav in okoliške vrhove. Izbira je povsem vaša.

Na Plaži Krvavec je na voljo tudi knjiga vpisov in štampiljka vzpona s kolesom na Krvavec, kamor se lahko vpišejo vsi kolesarji, ki so vrh osvojili, svoje noge pa spočijejo ob prijetnem razgledu na dolino. 

krvavec 22.jpg

Najem električnih koles

Na Krvavcu imate po novem tudi možnost izposoje električnih koles, pri spodnji in zgornji postaji kabinske žičnice ter v recepciji Hotela Krvavec, ki se nahaja neposredno ob krvavški Plaži.

Z električnimi kolesi lahko naredite svoj prvi vzpon na planino Krvavec in se tako morda šele spoznate s tem športom, ki osvaja vsako leto vse več Slovencev. Na cilju pa je zagotovilo odlične hrane in neprecenljivih razglednih točk. Za izposojo so na voljo električna kolesa full suspension in pa hardtail.

E-kolesa so vam na voljo v času obratovanja člana SBC, podjetja RTC Krvavec, to je med 9. in 17. uro, vsak dan v tednu. Za vse podrobnosti in informacije se lahko obrnete na: info@rtc-krvavec.si.  

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano