Novi lastnik Primorskih skladov je postala Pečečnikova Skupina Elektronček

Člani

06. Junij 2023

Novi lastnik Primorskih skladov je postala Pečečnikova Skupina Elektronček

Z današnjim dnem je po pridobitvi vseh zahtevanih soglasij regulatornih organov v Sloveniji Skupina Elektronček uspešno zaključila prevzem družbe Primorski skladi. 

Vizija družbe je, da Primorski skladi postanejo ena od vodilnih družb za upravljanje investicijskih skladov v regiji in širše v srednji in vzhodni Evropi. Cilj družbe je nastopiti z novimi izdelki, ki stopajo ob bok današnjemu času in potrebam podjetij in posameznikov.

Primorski skladi so družba za upravljanje investicijskih skladov s sedežem v Kopru, ki vzajemne sklade kot ena prvih družb za upravljanje v Sloveniji uspešno upravljajo že skoraj 30 let. Trenutno upravljajo pet podskladov, ki so del Krovnega sklada PSP, in en vzajemni sklad.

»Primorski skladi so stabilna, zaupanja vredna družba, ki je do zdaj prejela veliko nagrad in priznanj na področju upravljanja vzajemnih skladov. V času hitrih sprememb na finančnih trgih želimo vsakemu podjetniku in drugim privatnim vlagateljem iz Slovenije in širše regije omogočiti, da se na spremembe lahko odzovejo s pametnim vlaganjem v raznovrstne finančne naložbe, ki bodo predstavljale ne le donosno alternativo bančnim depozitom, temveč tudi varnost, usklajeno z njihovimi individualnimi dolgoročnimi željami in potrebami. Primorske sklade bomo povezali s kredibilnimi mednarodnimi finančnimi institucijami in podjetji. Želimo si, da bi bili naši prvi izdelki, ki bodo na našem trgu uvedli mnogo novosti, na voljo že letos,« so ob podpisu pogodbe sporočili iz vodstva podjetja Elektroncek Group B. V.

Temu prikimava tudi dosedanje vodstvo podjetja Primorski skladi: »Primorski skladi imajo novega lastnika, družbo Elektroncek Group B. V. Investicijsko podjetje Elektroncek Group s sedežem v Rotterdamu na Nizozemskem je v večinski lasti znanega, uspešnega slovenskega poslovneža Joca Pečečnika. Z nakupom družbe Primorski skladi je svoje poslovne dejavnosti razširil tudi na področje investicijskih skladov. Veseli nas, da novi lastnik podpira dejavnost upravljanja investicijskih skladov. Svojo veliko angažiranost kaže z željo po nadgraditvi obstoječe ponudbe za obstoječe ter prihodnje vlagatelje Primorskih skladov, posodobitvi in digitalizaciji poslovanja ter vsesplošni nadgradnji celostne uporabniške izkušnje, predvsem na področju poslovanja s strankami. Primorski skladi bodo v letošnjem letu obeležili 30 let obstoja in verjamemo, da bomo z novim lastnikom poslovno pot uspešno nadaljevali.«

E-novice

Naročite se na ključne informacije in praktične nasvete.

Zahtevano
Zahtevano